MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nyolcéves a Szent Lukács Idősek Otthona
Átadásának nyolcadik évfordulóját ünnepelte a Veszprémi Érsekség fenntartásában mûködő Szent Lukács Idősek Otthona. Az intézményben a jubileumra szentmisével, illetve egy olyan kiállítással készültek, melynek darabjait társintézmények lakói készítették. A rendezvényen természetesen felelevenítették az elmúlt nyolc esztendő történéseit is.

- Számomra különösen kedves ez az intézmény, melynek már az átadásánál is jelen voltam – emlékezett a kezdetekre Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek: -Eredetileg ezen a területen egy papi üdülőt vagy továbbképző központot akartunk kialakítani, majd pályázati úton pénzt nyertünk egy szociális otthon létesítésére. Az induláskor Mail József helynök irányította az intézményt, majd több igazgató váltotta egymást. Úgy érzem, mostanra stabilizálódott az otthon helyzete, hiszen áprilistól Rádi-Dallos Rita, egy mély empátiával rendelkező vezető került az élére.
- Úgy látom, hogy intézményünknek több erőssége is van, amelyekre a jövőben építeni lehet. Az egyik a szellemisége, hiszen lakóink és dolgozóink életét a keresztény értékrend határozza meg. A másik az a tárgyi környezet, amely itt rendelkezésünkre áll. Sokan szeretnének itt élni, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nagyon hosszú a várólistánk. Ezért már most az épület bővítésén gondolkozunk, s reméljük, hogy ehhez a forrásokat is sikerül megtalálnunk – sorolta elképzeléseit Rádi-Dallos Rita, az intézmény vezetője.
-A férjemmel a kezdetektől itt élünk az otthonban, s nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. A családunk eleinte húzódozott attól, hogy ideköltözzünk, de ma már ők is belátják, hogy helyesen döntöttünk. Nagyon jó a közösség, a gondozók sokféle programot szerveznek, s kirándulásokra is elvisznek bennünket – összegezte tapasztalatait Csonka Istvánné.

(Forrás: HÉVÍZI TV)