MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Óévbúcsúztató
Forralt bor, tea, pogácsa és zsíros kenyér fogadta azokat a látogatókat, akik a Hévízgyógyfürdő Kht. invitálására részt vettek a 2008-as évet záró közös óévbúcsúztató rendezvényen. A tóparton szervezett vidám délután nyitányaként a Helikon Rádió élő kívánságmûsort közvetített, majd a pécsi Daniel Speer Brass rézfúvós zenekar világslágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A téli hideghez és a hely szelleméhez illően meglehetősen vegyes képet mutatott az ünneplők serege. Akadt akinek elég volt a fürdőnadrág, hisz a meleg vízben úszva partközelbe vonzotta a muzsika, míg a kívülről érkezők állig felöltözve is szívesen átmelegítették magukat a forralt borral, teával vagy a zene ritmusa által diktált tánccal.
- A tavalyi siker után nem volt kétséges, hogy ebben az esztendőben újra megszervezzük az óévet búcsúztató, újévet köszöntő szabadtéri rendezvényünket. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, bár ennél is többet mond, hogy akik itt vannak, szemmel láthatóan jól érzik magukat. Más városokat járva látom, hogy egyre több helyen hasonló programmal lepik meg a közönséget a téli időszakban is – mondta Dr. Hegedûs Lajos a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója. A Daniel Spaar Brass rézfúvós zenekar mindent beleadott a közönség szórakoztatás érdekében.. Együttesük egyébként nem csak rézfúvósokból áll, hiszen van dobosuk és egy gitárosuk is, ám a nulla fok alatti hőmérsékletben a gitárral már nem boldogultak volna. Sörfőző Zoltán a zenekar vezetője nevetve mondta, hogy muszáj kesztyûben játszaniuk, s a kotta mellett arra is figyelniük kell, hogy a megfelelő pillanatban a hősugárzó felé tartsák a hangszereket, nehogy befagyjanak a billentyûk.
A Hévízgyógyfürdő Kht. számára egyébként van mit ünnepelni, hiszen sikeres évet zárnak. – Nettó árbevételünk tizenkét százalékkal haladja meg a 2007. évit, mialatt a költségeink csak hét-nyolc százalékkal növekedtek – kezdte adatokkal a számvetést dr. Hegedûs Lajos.- Nagy öröm az is, hogy már novemberben köszönthettük az egymilliomodik vendéget, év végén pedig aláírhattuk az ötmilliárdos beruházásról szóló támogatási szerződést. Ami a jövő évet illeti optimista vagyok - folytatta az ügyvezető igazgató. - A gazdasági válság oly mértékben tán nem érinti a gyógyturizmust, mint az idegenforgalom többi ágát. Aki betegséggel küzd, s egy hévízi kúra után egész évben panaszmenetes élhet és dolgozhat, annak a jövőben is érdemes lesz igénybe vennie a szolgáltatásainkat. Mialatt megkezdődik az új fürdő és terápiás centrum kialakítása, biztosítjuk a folyamatos üzemelés feltételeit. Nem lesz létszámleépítés, sőt a megvalósítással új munkahelyeket teremtünk. Ha növekedéssel nem is számolunk, az ideivel azonos forgalmat szeretnénk elérni 2009-ben is – vázolta terveit szerkesztőségünknek adott interjújában Dr. Hegedûs Lajos, mialatt a Daniel Spaar Brass zenekar már mókás ruhákba öltözve a közönség soraiban fújta a világslágereket.

(Forrás: Hévízi TV)