MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Öko-iskola címre pályázik az Illyés-iskola
A hévízi Illyés Gyula Általános Iskola régóta folytat környezetvédő tevékenységet, ettől az évtől azonban tudatosan törekszik arra, hogy a környezet- és természetvédelem beépüljön a gyermekek hétköznapjaiba.

A Diákönkormányzat - Némethné Balázs Judit tanárnő vezetésével – éves munkatervében a hangsúlyt a környezettudatosságra helyezte, így az éves természetvédő munkában az egész iskola részt vesz.

Minden évfolyam a korosztályának megfelelő feladatot kapta, aminek elvégzése, nagy lelkesedéssel már folyamatban is van.

Elsőként október 25-én kezdték meg a negyedikesek az iskola Széchenyi utca felőli bejáratánál lévő zöld terület virágosítását. Az ehhez kapott árvácskákat és nagylelkû segítséget az intézmény ezúton is köszöni az Önkormányzatnak és a GAMESZ-nak. A virágosítást tavasszal tovább szeretnék folytatni, - nem titkolt szándék, hogy egyre nagyobb területet mûvelhessenek - akkor majd a hetedikesek és nyolcadikosok veszik át a munkát.

Közben az ötödik évfolyam Tóthné Huszti Ágnes tanárnő irányításával madáreleséget készített, amit azokban a madáretetőkben fognak elhelyezni, amiket a hatodikosok fúrnak-faragnak a technika teremben Hocz Szabolcs tanár úr irányítása alatt.

Ezzel még nincs vége az ez évi tevékenységeinknek, mert a december 12-ei adventi kézmûves játszóházban 20 db virágcserép madáretető elkészítésére lesz lehetőség, amit az alsó tagozatosok fognak a hévízi kiserdő fáin elhelyezni, és így folyamatosan majd az éhező madarakról gondoskodnak.

Az iskolai programban szerepel még „Osztály-(terem) szépségverseny” megszervezése 2012. december 3-tól 2013. április 30-ig. A verseny során 3 fős tanári zsûri fogja az osztályokat hetenként értékelni tisztaság, díszítés és kreativitás alapján. Különös tekintettel az adventi, farsangi és húsvéti időszakra. Májusban az első három helyezett jutalom napot kap, amit kirándulással, túrázással tölthet el, viszont az utolsó három osztálynak közös „munkát” kell végezni.

A hosszú távú programban szerepel az iskolaudvaron lévő maradék zöldterület gondozásba vétele, fûszerkert kialakítása és gyümölcsfák ültetését is tervezik.

Nézze meg galériánkat!