MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ökoiskolává váltak
Ökoiskola címet nyert el a közelmúltban a hévízi Illyés-iskola.

Az ezt tanúsító oklevelet Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője adta át az érintett intézmények részére.

- Iskolánk Tóthné Huszti Ágnes és Némethné Balázs Judit tanárnők kezdeményezésére és munkájuk eredményeként hivatalosan is Ökoiskolává vált – tudtuk meg Simonné Gál Gyöngyi iskoligazgatótól.

Elmondta: az ökoiskola címre pályázni lehet, a pályázat kapcsán  intézményük sok kritériumnak felelt meg.

- Az ökoiskola „zöldebb”, mint az átlagos iskolák, az itt tanító pedagógusok többsége elhivatottságot  mutat a fenntarthatóság stratégiája iránt. A fenntartható fejlődés a változó környezethez való alkalmazkodás minőségi javulását jelenti, tehát azt, hogy belátjuk: nem mi vagyunk a természet urai, hanem részei vagyunk egy hatalmas egésznek, melyben ezek a részek egymásra vannak utalva, s egymást feltételezik hosszú távon - jelezte.

 

 

S hogy mit érzékelnek a diákok egy ökoiskolában?  Rengeteg programot, lehetőséget, környezettudatosságra nevelés prioritását. Az Illyés-iskola már évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tanulókat közelebb hozza az őket körülvevő környezethez. A tavalyi év jelentős előrelépést hozott az egész iskolát megmozgató programok tekintetében is. Az ÖKO-nap programjai minden tanulót mozgósították életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően.

Az iskola zöldítésében, virágosításában, madáretetők, madárkalácsok készítésében, az őszi és a tavaszi papírgyûjtési akcióban lelkesen vettek részt a diákok.

- Nagyon fontos számunkra a gyümölcsöző együttmûködés kialakítása szülőkkel, fenntartóval, illetve azokkal a szervezetekkel, amelyek hatékonyan segíthetik céljaink megvalósítását. Az iskolai programok kialakítása kapcsán elhivatottan igyekszünk a gyerekekben olyan ökológiai kultúrát létrehozni, amelyben a környezettudatosság és a környezetünkért való felelősségvállalás érvényesül – mondta az igazgatónő.