MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Október 23. ünnepe
Hévízen az „Október 23. park”-ban az önkormányzat koszorúzási ünnepségével vette kezdetét a városi megemlékezés. A hagyományoknak megfelelően a mártír miniszterelnök, Nagy Imre emlékkövénél a Nagy Imre utcában lakók is lerótták kegyeletüket.

Ezt követően a városházára vonultak a résztvevők, ahol Göndör István országgyûlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese mondott ünnepi beszédet. A lázadás, a merészség, a bátorság és a fiatalok ünnepén köszöntötte az egybegyûlteket. – Ez a nap a nemzeti összefogás napja. Október 23. az öröm ünnepe, míg tizenhárom nap múlva, november 4-edike a gyászé – mondta. Hatéves gyermekként megélt emlékeit és ifjúkorának személyes tapasztalatait is összegezve úgy fogalmazott: - Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a mi világunk nem ingyen a mienk. Hőseink áldozata vívta ki. Akkor fejezzük ki legjobban a megbecsülésünket, ha megköszönjük nekik, hogy Magyarország ma független és szabad. 1956 elbukott, de 1989-ben diadalt aratott az összefogás és az egység. Ez volt a forradalom folytatása, forradalom nélkül. Napjaink, habár egészen másképp, szintén áldozatot követelnek mindannyiunktól. Úgy kell cselekednünk, hogy az utódok tiszteletét is kivívjuk – hangsúlyozta a szónok, a pártpolitikán felülemelkedő összefogást sürgetve.
Az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola tanulóinak mûsora a forradalomhoz vezető visszás eseményeket és a tizenhárom nap történéseit idézte fel.
A városi ünnepség zárásaként az önkormányzat vezetői, pártok, egyházak, fegyveres testületek, intézmények, és civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat az 1956-os emlékmûnél, Nagy Imre mellszobránál és Földes Gábor emléktáblájánál.

(Forrás: Hévízi TV)