MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Olimpiai bajnokkal avattak pályákat
Komoly előrelépést tett Hévíz az utánpótlás nevelés és a sportturizmus infrastruktúrája feltételeinek megteremtése érdekében: a közelmúltban átadott multifunkciós sportpálya után ma felavatták a Magyar Labdarúgó Szövetség „Országos Pályaépítési Programja” keretében készült mûfüves futballpályákat.

A sportbemutatóval egybekötött ünnepségen részt vett Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője, Fonnyadt Zsolt, hévízi származású NB I-es labdarúgó, a Ferencváros egykori csatára, valamint Tamás Henriette, a Nemzeti Sport Intézet főigazgató helyettese.

A sportintézet képviselője kiemelte a kormányzat és az MLSZ sport, valamint utánpótlás iránti elkötelezettségét, s rámutatott: nem titkolt cél a hévízihez hasonló beruházások megvalósítása országszerte.

Dunai Antal dicséretesnek nevezte a hévízi beruházást, hiszen – mint mondta – ritkaság, hogy rövid egymásutánban egyazon helyen sportlétesítményeket adhassanak át, még ritkább, hogy egy avatás során rögtön két pályát is a sportolók rendelkezésére bocsássanak. Hévízen ugyanis két mûfüves pálya épült meg, egy kisméretû (20 x 40 m) és egy nagyméretû (68 x 105 m) létesítmény szolgálja többek között az utánpótlás nevelését.

- Nagy szüksége van a magyar futballnak a kiemelkedő tehetségû játékosokra. Magyar focisták 1986 óta nem vettek részt világbajnokságon, s éppen ideje már, hogy ezt a hiányosságot megszüntessük. Ehhez viszont a fiatalok lehetőségeit kell javítani, az ő képességeiket szükséges fejleszteni – hangsúlyozta.

- Az alig ötezer lakosú Hévíznek 150 fiatalja vesz részt utánpótlás nevelésben, ez már önmagában is szinte kötelezi az önkormányzatot az utánpótlás nevelés feltételeinek megteremtésére, javítására – mutatott rá Papp Gábor polgármester. – A gyerekek eddig más és más településeken edzettek, a város által bérelt pályákon, örülünk, hogy most saját területen, korszerû körülmények között foglalkoztathatjuk ezeket a lelkes, tehetséges fiatalokat.

A polgármester hozzátette: Hévízen Bozsik-alközpont is mûködik, így szervezett keretek között, az országos utánpótlás programhoz igazodva tudják edzeni a gyerekeket.

A pályaáépítés mintegy 150 millió forintba került, melyhez 70 százalékban pályázati támogatást kapott a város. A sportfejlesztések a város tervei szerint itt nem állnak meg.

 

 

Nézze meg galériánkat!