MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Önállóvá váltak
2008. október 1-jével a hévízi református gyülekezet kivált a keszthelyi anyaegyházból. Az önállóság egyben új szellemi vezetést is jelent: az egyházkerület egy lelkész házaspárt jelölt ki a hévízi szolgálat ellátására.

Hévízen a legutóbbi népszámlálás adatai szerint több mint kétszázan vallották magukat református vallásúaknak.
- Olyan önálló missziójú egyházközséggé váltunk, amely saját presbiteriummal rendelkezik. A gyülekezet vezetésének az egyházi részét a lelkész látja el, esetünkben lelkészek, hiszen feleségemmel, Benákné Kun Ildikóval bennünket jelöltek ki erre a feladatra. Munkánkat világi részről a gondnok segíti - mondta Benák Krisztián lelkész.
- Szeretnénk megkeresni a református családokat, bevonni a gyülekezet életébe és igyekszünk megszólítani a fiatalokat is. Emellett fontos feladatnak tartjuk, hogy felkaroljuk a nemrégiben református tulajdonba került Őszikék idősek otthonát, hogy ne csupán egy táblacsere, hanem az intézmény szellemisége is mutassa melyik felekezethez tartozik - sorolta a terveiket a lelkész.
- Világi részről mi is szeretnénk a gyülekezet megerősödéséhez hozzájárulni. Erősítenünk kell létszámban is, ezért fel fogjuk keresni az óvodákat, az általános iskolát és a gimnáziumot. Igyekszünk a fiatalokat is érdeklő foglalkozásokat indítani. Mindezekhez meg kell teremtenünk az anyagi feltételeket. Ez egyébként sok minden más mellett a református gyülekezetek gondnokainak a feladata, hogy a lelkészeket a gazdasági feltételek megteremtésében segítsék. Mi most a leválás után anyagi szempontból is az egyházkerület fennhatósága alatt állunk, elszámolással nekik tartozunk - mondta Papp Gábor, a hévízi gyülekezet gondnoka.

(Forrás: HÉVÍZI TV)