MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Önkéntes tűzoltók közgyűlése
Megtartotta éves közgyûlését a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület. A város legrégebbi civil szervezete 55 taggal mûködik. Mint a beszámolóból kiderült, sikeres évet zártak 2008-ban, hiszen részt vettek oltási feladatokban, dobogós hellyel tértek haza a versenyekről, gyarapodott az eszközpart és jól haladt a tûzoltó szertár felújítása is.

A Keszthelyi Tûzoltósággal és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal kötött együttmûködési megállapodás szerint tavaly három hévízi tûzesetnél is segédkeztek a hévízi önkéntesek. A körülmények javítását szolgáló szertár felújítása a befejező stádiumhoz érkezett, hiszen a szakemberek elvégezték az épületgépészeti munkálatokat, megnövelték a garázskaput, s jószerével csak a berendezés maradt hátra. A 2008-as tûzoltó versenyekre már májusban kezdődött a felkészülés. A Zala Megyei Önkéntes Tûzoltóversenyen ismét szép eredményeket értek el a hévíziek. A 800 liter/perces kismotorfecskendő számban az ifjúsági fiúk 2. helyezést, az ifjúsági leányok pedig 1. helyezést értek el. CTIF-ben a ifjúsági vegyes csapat 2. lett, míg a felnőtt férfiak a dobogó legfelső fokára állhattak. Az összetett csapatverseny kategóriában Hévíz szerezte meg az első helyet. A megyei versenyen Schilinger András volt vezetőségi tag és Strázsai Zoltán az egyesület elnöke - munkája elismeréseként - emlékérmet vehetett át a Zala Megyei Tûzoltó Szövetségtől. Az eredmények alapján Hévíz is indulhatott az Országos Ifjúsági Tûzoltóversenyen, az ifjúsági CTIF versenyszámban. A csapat az akadálypályán elért teljesítményével a második helyet szerezte meg, váltófutásban a kilencedik lett, így összetettben a harmadik helyen végzett. Az utánpótlás nevelése érdekében augusztusban tíz hévízi fiatal is vett részt a tûzoltó ifjúsági táborban.
Szeptemberben pályázati és önkormányzati forrásból sikerült megvásárolni azt a nagyteljesítményû zagyszivattyú, mellyel az önkéntesek még hatékonyabban láthatják el a katasztrófa-elhárítási feladatokat.
Mint a közgyûlésen elhangzott, az idei esztendő két jelentősebb feladatot is tartogat. Az év első felére kívánják befejezni a tûzoltószertár felújítását, nyár elején pedig - új helyszínként -Hévíz lesz a megyei tûzoltóverseny házigazdája.

(Forrás: Hévízi TV)