MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Önkormányzati döntések
A társadalombiztosítás nem finanszírozza, a hévízi önkormányzat azonban 2011-től átvállalja a méhnyak-rák elleni védőoltás költségeit azoktól a családoktól, ahol az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át. A vakcina akkor hatásos, 10 és 19 éves kor között oltják be a lányokat. A városban lakóhellyel rendelkező és életvitelszerûen itt élő lányok családját külön is értesítik a lehetőségről. Többek közt erről is határozott a testület a legutóbbi önkormányzati ülésen.

A jövő évi munkaterv meghatározásánál két lényeges változtatás merült fel. Az évenkénti egy közmeghallgatás helyett negyedévente tervezi a lakosságnak szóló tájékoztatókat a testület, a városszemlék időpontját pedig nem határozták meg előre. A helyszíneket akkor keresik fel a szemlebizottságok, amikor a problémák jelentkeznek.
A mûködés körülményein és az arculati elemeken is javítva, tavasszal újraindítja a város a piacot. Könnyid László, turizmusért felelős alpolgármester azt javasolta, hogy az árusok kiválasztásakor vonják be a munkába a marketing egyesületet is. A szervezet a termékbemutató rendezvények során több környékbeli termelővel is kapcsolatba került, az általuk készített tradicionális és egyedi árucikkek piaci megjelenése pedig akár marketing célú eredményt is hozhat.
Az ülésen a képviselőtestület elfogadta az „Átfogó tóvédelmi program” második ütemének indítását célzó programtervet, mely tárgyalási háttéranyagként szolgál. A megvalósításhoz szükség lesz pályázatokra, ám Rábai József a tóvédelmi programért felelős alpolgármester szerint erre kevesebb lehetőség lesz, mint a korábbi években volt. Kepli József alpolgármester, aki a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja, úgy reagált, hogy az ilyen jellegû igényeknek helye és forrása is van a régiós szervezetnél.
Az elmúlt időszak eseményeivel kapcsolatos beszámoló kapcsán Fisli István képviselő azt firtatta, miért kellett a kompetencia alapú pályázat elszámolásáról külön tárgyalást folytatni továbbá, hogy miről egyeztetett a polgármester a Nemzeti Vagyonkezelő képviselőivel? Mint Papp Gábor válaszából kiderült, az oktatási pályázat lebonyolítása során olyan hibák merültek fel, melyek miatt a teljes támogatás kifizetése kétségessé vált. Az egyeztetés és a vitás pontok tisztázása után a projekt felelősei 4-5 millió Ft körüli összeg visszatartásáról határoztak. A másik felvetésről azt a tájékoztatást adta, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő négy Hévízen járt vezetőjével a város polgármestere, alpolgármestere, a Hévízgyógyfürdő igazgatója valamint Manninger Jenő országgyûlési képviselő közösen folytatott megbeszélést. A találkozón döntések nem születtek, de a jövőbeni célokat is ismertető egyeztetést bonyolítottak le a felek. A visszavont nagyprojektről is szó esett, azzal a végkicsengéssel, hogy a jövőben megvalósulhat egy hasonló nagyságrendû hévízi fejlesztési program. Megtekintették a Castrum kemping területét és környékét is, hiszen a vagyonkezelő magához vonta a terület kezelését, ám ezzel veszélyezteti a Zalakarossal közös kerékpáros projekt megvalósítását. Most az „idegen kezelésben” lévő területre esne az egyik kerékpáros megálló, s ez ellehetetleníti a pályázat megvalósítást. A kérdésben január 4-éig meg kell megegyezni. Naszádos Antal képviselő a Fly Balaton repülőtér ügyében zajlott tárgyalás tartalmára volt kíváncsi. A polgármester válaszában kifejtette, hogy ez is egy informális találkozó volt, melyen a Magyar Turizmus Zrt., a reptér üzemeltetői, a hévízi szállodák és az önkormányzat képviselő vettek részt. Hévíz részéről ismertették a város költségvetési koncepcióját, a marketinggel és a repülőtér fejlesztéssel kapcsolatos szándékokat. Az egységes támogató hévízi fellépés még az asztal másik oldalán ülőket is meglepte – jelentette ki Papp Gábor. Az interpellációs kérdésekre adott válaszokból az is kiderült, hogy jövőre több pénzt tervez a város a járdák állapotának javítására és az egregyi mûemlék templomról, a környezet rendbetételéről sem feledkezik meg a testület.
.

(Forrás: Hévízi TV)