MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Orbán Viktor is Hévízt ajánlotta – a szaúdi házelnök városunkban
Magyarországi tartózkodása során Hévízre is ellátogatott Szaúd-Arábia tanácskozó gyûlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Abdallah as-Sejket és kíséretét a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester ma.

A polgármester vetített képes előadás keretében mutatta be a vendégeknek Hévíz városát, a prezentáció középpontjában a Hévízi-tó és gyógyászat állt.

Abdallah as-Sejk elmondta: csodálatos városnak találja Hévízt. Elárulta azonban, hogy e különleges adottságokkal rendelkező magyar fürdővárosra tavalyi ott tartózkodása során Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel a figyelmét, így magyarországi programjuk összeállítása során különös tekintettel voltak arra, hogy abban Hévíz is helyet kapjon.

A házelnök élénk érdeklődést mutatott a hévízi szállodakínálat és a gyógykezelések, valamint a hévízi befektetési lehetőségek iránt. Papp Gábor polgármester tájékoztatta őt arról, hogy hamarosan elkészül az a befektetési ajánló, mely tartalmazza Hévíz és környékének beruházási lehetőségeit, s melyet természetesen az elnök rendelkezésére bocsátanak.

Az arab házelnök azt is elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi, Szaúd-Arábiában tett látogatása lendületet adott a két ország közötti kapcsolatépítésnek, és már az idén is több fontos, gazdasági témájú magyar-szaúdi találkozót szerveztek, s öröm számára, hogy a kormányzati törekvések és Hévíz külkapcsolatai hasonló irányt mutatnak.  

A találkozó a Kis-Helikon éttermében közös ebéddel folytatódott. A Szaúd-arábiai házelnök két napig még városunkban tartózkodik.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

hivatal