MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Örökség és védelem-Nemzetközi konferencián a Bibós diákok
Nemzetközi környezetvédelmi konferencián vettek részt a közelmúltban a Bibó-gimnázium diákjai.

Nemzetközi környezetvédelmi konferencián vettek részt a közelmúltban a Bibó-gimnázium diákjai. Ihász Csaba, Szegleti Csongor, Berke Éva és Szörényi Tamás tanáruk, Horváth Károlyné vezetésével vett részt az egyébként jubileumához érkezett, ez évben Debrecenben tartott rendezvényre.

  • „Örökség és védelem” címmel rendezték az idei évi találkozót – tudtuk meg Horváth Károlynétól. - Diákjaink a téma aktualitásából következően a Hévízi-tó, a láp, a tóra épülő turizmus témájában tartanak negyedórás projektoros előadást, melyre jómagam és Csiszár Viktor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa segítségével készültek fel . A konferencia alapvető célja a világ természeti értékeinek bemutatása, válaszkeresés arra, hogyan lehet megőrizni jelenlegi értékeinket, de cél egymás kultúrájának, hagyományainak megismerése is.

A gyerekek szekciókban tartották meg előadásaikat, meghallgatva a világ különböző országaiból érkezők, mint Japán, az USA, Indonézia vagy Jemen csoportjainak beszámolóit.

  • Számomra az indonézek előadása volt az igazán lenyûgöző – mesélte Szörényi Tamás, aki a csapatkapitányi tisztet is betöltötte az öt nap során. – Ők a mangrove mocsárerdőkről tartottak projektoros bemutatót, és nagyon élvezetes volt.
  • Nem az elfogultság beszél belőlem, de a mi diákjaink előadása is kiemelkedő volt ; az előadások természetesen angol nyelven zajlottak – jegyezte meg a tanárnő.

A csapatokra persze nemcsak „munka” várt. Drámajátékok segítségével, valamint ismerkedési- és magyar est keretében kerülhettek közelebb egymáshoz és a másik nemzet kultúrájához.

  • Érdekes volt, hogy egy holland csapat a nálunk történt vörösiszap katasztrófát dolgozta fel színi előadás formájában – jegyezte meg Tamás. – Nagy élmény volt a Tisza-tavi kirándulás, az egri „vártúra”, vagy éppen a záró nap, ahol a 25. rendezvény alkalmából pompás fogadáson vehettünk részt, sőt, jubileumi torta is volt, melyből minden résztvevőnek jutott.

A nemzetközi találkozón való Bibós részvételt az önkormányzat is támogatta.

  • Szeretnénk megköszönni ezt a lehetőséget és ezt a pozitív hozzáállást a városnak – hangsúlyozta Horváth Károlyné. – Úgy vélem, nagyon fontos mind a város, mind a felnövekvő fiatalok számára, hogy Hévízt, a tavat, természeti kincsünket a lehető legtöbb helyen bemutassuk, közvetítsük és vizsgálhassuk azokat az értékeket, melyekkel ez a város rendelkezik.

A következő konferenciára Hollandiában kerül sor. A tanárnő – ahogyan fogalmazott – nagyon bízik benne, hogy diákjai ezen is részt vehetnek, s újabb izgalmas szempontok szerint foglalkozhatnak a Hévízi-tó világával.

Nézze meg galériánkat!