MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Oroszországi kapcsolatfelvétel
Tartományi miniszterekkel, kamarai vezetőkkel és orvosokkal is találkozott az a négy fős hévízi delegáció, melynek tagjai a közelmúltban az oroszországi Jekatyerinburgban tettek látogatást, hogy elősegítsék a kétoldalú kapcsolatfelvételt.

Azért esett a választás az Ural nyugati oldalán fekvő negyedik legnagyobb orosz városra, mert az évi hét-nyolc százalékos gazdasági növekedéssel Oroszország harmadik legígéretesebben fejlődő területe. További előny, hogy a Malév által elindított repülőjárat négy órára csökkentette a távolságot a térséggel. A kapcsolatfelvételt az egyre jelentősebb orosz vendégforgalmat tapasztaló Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. kezdeményezte. A delegáció tagja volt Dr. Hegedûs Lajos, a társaság főigazgatója, Dr. Nagy Róza, a kht. stratégiai és fejlesztési igazgatója, aki egyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz tagozatának elnöke, míg Hévíz várost Vértes Árpád polgármester és dr. Moll Károly főorvos, alpolgármester képviselte. Mint a Hévízi Televíziónak elmondták, a személyes kapcsolatok erősítik azt a bizalmat, amelyre az együttmûködést lehet építeni. Nyugaton a piac már telített, Oroszország azonban még határtalan bővítési lehetőséget kínál a vállalkozásoknak. Nem véletlenül vetette meg a lábát minden nagy európai és amerikai cég Jekatyerinburgban is, ahol saját üzletekkel jelen vannak a világmárkák, s amerre a szem ellát toronyházakat húznak fel. A hévíziek a három napos látogatás során végig tapasztalták az orosz adminisztráció támogatását. Ezt igazolja, hogy az egészségügyi miniszter mellett a külgazdasági tárca vezetőjével és államtitkárokkal folytattak eszmecserét az együttmûködésről. A delegációt fogadta a másfél millió lakosú Jekatyerinburg polgármestere, majd hat egészségügyi intézmény vezetőjével konzultáltak a hévízi gyógykúrákról valamint a különböző megbetegedésekre alkalmazott rehabilitációs eljárásokról. A moszkvai magyar nagykövetség jekatyerinburgi irodája közel két éve segíti a gazdasági kapcsolatépítést, s jelentős szerepe van abban, hogy a delegáció hatvan kamarai vezetővel, tisztségviselővel, vállalakozóval találkozva prezentáció keretében népszerûsíthette a hévízi kínálatot. A kamara szerepének kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a résztvevők, hiszen informatikai rendszere hatékonyan és gyorsan segíti az információk továbbítását, s ez a látogatás nyomán azonnal meg is indult. A küldöttség tagjai arra törekedtek, hogy átfogó ajánlatot közvetítsenek Hévízről, így a gyógyászaton túl a rehabilitációhoz, a magánpraxisokban folyó orvosi ellátáshoz, a szálláskapacitáshoz, a wellnesshez és a szabadidő eltöltéshez kapcsolódó tájékozatót is tartottak.
Jövő év januárjában Magyarország konzulátust nyit Jetyerinburgban, s a leendő főkonzul is átutazott Moszkvából, hogy a magyar delegáció tárgyalásait erősítse. Csehország példája optimizmusra adhat okot Hévíz számára, hiszen ők két éve nyitották meg konzulátusukat, ahol napi átlagban 200 vízumot adnak ki, s az orosz utasok jelentős része a fürdőhelyet, Karlovy Vary-t célozza meg.
A látogatás eredményeként augusztus végén szerződéskötést előkészítő jekatyeringurgi delegáció érkezik Hévízre, szeptemberre pedig közös orvosi szimpóziumot terveznek, mely a hosszú távú szakmai együttmûködést alapozhatja meg.

(Forrás: Hévíz Tv)