MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Országos balneológiai konferencia a Hévízgyógyfürdőben
November 20-tól kezdődően három napon át a Hévízgyógyfürdő konferenciatermében tanácskoztak a balneológia legkiválóbb hazai és nemzetközi szakértői. A tudományos programokon a terület közel kétszáz specialistája vett részt meghívottként, illetve előadóként. Az idei nagygyûlés kiemelt témái közé tartoztak például a kénes gyógyvíz lehetséges hatásai a nőgyógyászati rehabilitációban, illetve az új vizsgálati módszerek bemutatása a gyógyiszapok tanulmányozásához.

Dr. Szekeres László, a Szent András Reumakórház orvos igazgatója elmondta: A Magyar Balneológiai Egyesület több mint 112 éves múltra tekint vissza, és ezzel az egyik legrégebben mûködő nemzetközi szervezet a világon. Hévíz abban a megtiszteltetésben részesült, hogy otthont adhat a Magyar Balneológiai Egyesület éves nagygyûlésének. A meghívott közel kétszáz előadó között számos hazai és határon túli egyetem és kórház, szakmai egyesület és társaság, valamint gyógyfürdő szakembere képviselteti magát.
Az orvos igazgató, a Magyar Balneológiai Egyesület Tudományos Szervezőbizottságának egyik tagja elmondta: A balneológia, azaz „gyógyfürdőtan” a gyógyvizek és iszap gyógyfürdői alkalmazásaival, és annak hatásaival foglalkozó tudomány, mely az utóbbi években hazánkban rohamosan fejlődik, köszönhetően a Magyar Balneológiai Egyesületnek és elnökének Prof. Dr. Bender Tamásnak is. Az esemény célja, hogy a gyógyvizekkel, gyógyfürdőkkel foglalkozó szakemberek számára alkalom nyíljon kutatási eredményeik bemutatására. Az idei háromnapos rendezvény keretén belül az érdeklődők előadásokat hallhattak a balneológia területén felfedezett újdonságokról, tapasztalatokról és eredményekről a téma neves hazai és külföldi szakértőinek közremûködésével.
Dr. Szekeres László kiemelte: A Szent András Reumakórház orvosai például esetismertetéseken keresztül mutatták be a balneoterápia alkalmazását és hatékonyságát a szervátültetett betegeken. A szakemberek szerint az elkövetkezendő években várható a szervátültetett betegek számának növekedése, így a balneoterápiát végző intézményeknek fel kell készülni ezen betegek fogadására és ellátására. Hévízgyógyfürdő szakemberei a mozgásszervi mûtéten átesett betegeik kórtörténetének alapján vizsgálták, hogy mindig további előnyökkel jár a balneoterápia a rehabilitációban. A fizioterápia önmagában is értékelhető eredményt mutat a mozgásszervi betegek rehabilitációjában, ami tovább erősíthet a gyógyvíz terápiás alkalmazásával. Erről számos tudományos adat volt hallható a nagygyûlés során.

(Forrás: Hévízgyógyfürdő)