MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Országos csontritkulás világnap Hévízen
Első ízben fordult elő, hogy a csontritkulás világnapjának országos rendezvényét vidéki helyszínen hirdette meg az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete. A házigazda Hévízgyógyfürdő Kht. kultúrtermében egy gombostût sem lehetett leejteni, hiszen az előre jelzett százötven helyett közel négyszázan jelentek meg az előadásokon. Az egész napos programba beleszőtték a mozgást, az egészséges ételeket, az ingyenes csontsûrûség mérést és a gyermekek játékos vetélkedőjét is.

Hévíz, a gyógyászat fellegváraként, arra törekszik, hogy erősítse az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretátadást és segítse a betegek gyógyulását. Így az ünnepélyes megnyitón mind Vértes Árpád polgármester, mind Dr. Hegedûs Lajos a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója örömmel szólt arról, hogy a város adhat otthont a világnapnak. A kapcsolódási pontot az a szakmai munka jelenti, melyet a kórház képvisel az osteoporozisos betegek diagnosztizálásában és kezelésében. Most az ország több pontján mûködő betegklubok tagjai is megtapasztalhatták a páciensekre irányuló figyelmet.
- Az érdeklődés és az aktualitás szabta meg a programot – ismertette szerkesztőségünkkel Dr. Szekeres László, a Kht. orvos igazgatója, aki ezúttal a főszervező feladatait is ellátta. – Ennek jegyében sikerült megnyernünk Dr. Czeizel Endrét, hogy előadást tartson a mai világ egyik legfontosabb szakmai kérdéséről, a genetikáról. Fontosnak tartottuk, hogy az ideérkező vendégek is elmondhassák a problémáikat, így olyan szaktekintélyekkel beszélgethettek gondjaikról, mint Prof. Dr. Marton István, Dr. Barna Judit és Dr. Bors Katalin – utalt a szakmai előadások betegközpontúságára Dr. Szekeres László.
Az elmélet mellett a gyakorlati aktivitás sem maradt ki a nap eseményeiből. Gyógytornán mozgathatták meg csontjaikat a résztvevők és kétszer is sétára indulhattak a tó körül. Folyamatosan nagyüzem volt az ingyenes csontsûrûség-mérésen, s akik megéheztek egészséges ételek közül válogathattak a büfében. A megelőzést szolgálta a gyerekeknek szervezett több mint tíz állomásos akadályverseny, ahol játékos formában az egészséghez kötődő feladatokat oldottak meg lelkesen.
A Világnap egyaránt ráirányította a figyelmet az eredményekre és a problémákra. Miután a betegnek rendszeresen gyógyszert kell vásárolniuk, s anyagi hátterük változó, több gyógyszerforgalmazó és egy patikahálózat felajánlotta, hogy az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületéhez tartozó tagoknak kártyát bocsát ki, mely - a pontgyûjtő akció feltételeinek megfelelően - kedvezményeket biztosít a tulajdonosoknak. A jelképes nagykártyát ezen a napon nyújtották át Zalatnai Klárának az országos egyesület elnökének.

(Forrás: Hévízi TV)