MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Összefoglaló a testületi ülésről
Soros ülését tartotta október 30-án a képviselő-testület. A képviselők elsőként a Keszthelyi Rendőrkapitányság kinevezni kívánt személyét véleményezték, és egyhangúlag egyetértettek dr. Horváth István kinevezésével, aki eddig megbízottként töltötte be a vezetői posztot.

A testület módosította a jégpálya használatának rendjéről és díjairól szóló rendeletét. A december 6-tól üzemelő pálya karbantartási idejét (erre naponta három alkalommal kerül sor) hosszabbították meg a módosítás során, tekintettel arra, hogy a jégpálya erős kihasználása miatt nehezebb egy-egy használati időszak után helyreállítani a felületet. Elfogadták a Hévíz-Balaton Airport Kft. felügyelő bizottságának jelentését, a Hévíz TDM Egyesület és Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásának elszámolását, valamint a Hévízi Sportkör 2012. harmadik negyedévi elszámolását az önkormányzati támogatásról. Elfogadták a GAMESZ és az önkormányzati intézmények közötti együttmûködési megállapodást is.

A közterületi hirdetők és táblák rendezésének igénye miatt a testület foglalkozott a MAHÍR hirdetési felületekre vonatkozó ajánlatával. Felhatalmazták a polgármester arra, hogy a további tárgyalásokat folytassa el úgy, hogy a következő évben a hirdetőtáblák rendezését meg is lehessen valósítani.

A szilárd hulladék elszállításának kérdésével is foglalkozott a testület; munkabizottság létesül arra, hogy a hulladékkezeléssel kapcsolatos ügyekben tárgyalásokat folytasson a szolgáltatóval. A megállapodást év végéig kell megkötni.

Beszámolót hallgattak meg a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde munkájáról, és döntés született arról, hogy tájékoztatást kér az önkormányzat a DRV–től a város területén lévő víz- és csatorna rendszerek mûszaki állapotáról, azok felújítási tervéről a hibaelhárítási közterületbontások, az önkormányzati tulajdonú vízközmûvek mûszaki állapotáról éseszközhasználatáról.

Forrást biztosít a város a Bibó-gimnázium KEOP-pályázathoz való csatlakozásához is. A pályázat a gimnázium és a sportcsarnok épületének energia korszerûsítését célozza.