MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Összevont bizottsági ülés
Az önkormányzat mindhárom bizottsága együttesen tárgyalt Hévíz 2011. évi költségvetési koncepciójáról, s a tervezet ellenszavazat nélkül fogadták el a jelenlevők. A gazdálkodás nem lesz egyszerûbb mint idén volt, s egyelőre becsült összegekkel lehet kalkulálni, hiszen az állam által biztosított források még nem ismertek. A kötelező feladatok ellátásában nem várható változás, az önként vállalt tevékenységeket azonban vizsgálja az önkormányzat. A cél a legnagyobb hatékonyság elérése – ismertette Gelencsér János, a pénzügyi és turisztikai bizottság elnöke.

A költségvetési koncepcióról a december 14-ei ülésen hoz majd határozatot a város képviselőtestülete. A további napirendi pontok közt - Papp Gábor polgármester javaslatára -visszautasították a bizottságok tagjai a Zöldfok Zrt. jövő évi hulladékszállítási és kezelési árajánlatát. A szolgáltató 27%-os emelést kíván végrehajtani. - Ez a mérték elfogadhatatlan, a közmeghallgatáson is elhangzott panaszok tükrében mindenképp újra kell gondolni az egész problémakört - jelentette be a polgármester. A testület szívesen fogadja a javaslatokat és természetesen több munkamegbeszélést is tartanak az ügyben. A céghez szerződés köti a várost, így ennek keretein belül kell megoldást találni.
A bizottságok tagjai többek közt jóváhagyták a Festetics Mûvelődési Központ igazgatói posztjára kiírandó pályázatot. Dr. Szarka Lajos ugyanis lemondott a magasabb vezetői pozícióról, s a jövőben a múzeummal és a tudományos munkával kapcsolatos területre kíván koncentrálni. A pályázat lebonyolításáig vezeti az intézmény, utána pedig annak alkalmazottjaként tevékenykedik. Miután négy intézményegység menedzselését kell megoldania a vezetőnek, Kepli József alpolgármester javaslatára a pályázati kiírásba belevették, hogy marketing illetve pr végzettségû, gyakorlott szakembert keres a város.

(Forrás: Hévízi TV)