MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ösztöndíj és útiköltség támogatás középiskolásoknak

Ebben a tanévben is pályázhatnak a Hévízen tanuló és Hévízen állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos középiskolás tanulók útiköltség hozzájárulásra és ösztöndíjra.

Ebben a tanévben is pályázhatnak a Hévízen tanuló és Hévízen állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos középiskolás tanulók útiköltség hozzájárulásra és ösztöndíjra, s pályázatot nyújthatnak be az önkormányzathoz azok a középiskolások is, akik hévízi állandó lakóhellyel rendelkeznek, de más településen járnak iskolába.

A pályázatot a 2018/19 tanév II. félévére vonatkozóan 2019. október 31-ig lehet benyújtani. Az önkormányzat havi háromszori oda-vissza utat térít meg a vidéken tanuló hévízi diákok útiköltségéből.  Az ösztöndíj felső határa kitûnő tanuló esetén akár havi 5000 Ft is lehet.

A rendelet 2016. évi módosításának köszönhetően egészségügy és vendéglátás- turisztikai szakmacsoportban tanulók esetében az ösztöndíj összege tanulmányi átlag vonatkozásában sávonként 1000 Ft/hó összeggel növekszik.

A pályázathoz több dokumentum csatolása is szükséges, így  a tanuló intézménye által kiállított iskolalátogatási igazolás, a tanuló érvényes diákigazolványának másolata, az adott félév lezárását tanúsító középiskolai bizonyítvány eredeti példánya, melyről fénymásolat készül a Polgármesteri Hivatalban.

A pályázati adatlap letölthető az Önkormányzat honlapjáról is: (http://onkormanyzat.heviz.hu/heviz/e-ugyintezes?pID=20#d ). Ezen kívül átvehető személyesen a Hévízi Polgármesteri Hivatal (Hévíz, Kossuth L. u. 1.) portáján, illetve az 109-es szobájában hétköznapokon 8-16 h között (pénteken: 8-13:30-ig).

A pályázatok leadásának helye a Hévízi Polgármesteri Hivatal 109-es irodája.

További kérdéseikkel bátran fordulhatnak Király Ádám szociális és általános hatósági ügyintézőhöz a 06 83/500-851 telefonszámon.