MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Óvoda-ügy: a gyermekek az elsők
Az egregyi és a Sugár utcai óvodák pedagógusaival folytatódott az a helyi konzultációs sorozat, melynek célja az önkormányzat és az egyes kérdésekben érintett dolgozók, szervezetek közötti egyeztetés.

Papp Gábor polgármester a Sugár utcai óvodában találkozott az óvoda pedagógusokkal. A megbeszélésén többek között az egregyi óvodát érintő kérdésekről esett szó. A polgármester bemutatta azokat a mûszaki és szakmai véleményeket, melyek a több mint 80 esztendős épület állapotáról készültek. A vélemények elkészíttetésének aktualitását az adta, hogy az egregyi óvoda tetőszerkezete erősen megromlott, sőt, veszélyessé vált az elmúlt év során. A veszélyt az önkormányzat elháríttatta, a város birtokában lévő szakvélemények szerint azonban az egregyi óvoda állapota indokolttá teszi, hogy a városvezetés átgondolja a hosszabb távú mûködés kérdését, mivel a rendezett, azaz jó mûszaki állapotú, szakmailag és egészségügyileg is minden tekintetben megfelelő épület megteremtéséhez mintegy 200 millió forintos ráfordítást jelez a szakvélemény.

Ennek kapcsán szó esett a két óvoda összevonásának lehetőségéről, valamint a Sugár utcai óvoda mint gyermeknevelő intézmény kijelöléséről, annak épülete és udvara bővítésének szükségességével.

Ahogyan az ilyenkor természetes is, a pedagógusok részéről az első kérdés a téma kapcsán arra vonatkozott: az összevonás jelent-e elbocsátást majd? Papp Gábor jelezte: a születések számának alakulása biztosíték arra, hogy 6-7 csoporttal mûködjön Hévízen óvoda, így nem kell elbocsátásra számítaniuk az óvónőknek. A Sugár utcai óvoda mint „központ” mellett szól annak korszerûsége, jó felszereltsége, valamint a bölcsődével való közvetlen kapcsolata, mely utóbbi a szakmai vélemények szerint jelentősen megkönnyíti a bölcsődések óvodai beilleszkedését is.

Foglalkoztak a konzultáció résztvevői a Sugár utcai óvoda energetikai felújításával is.  Mint elhangzott: a város egy 15 milliós pályázati támogatást nyert el, melyből nyílászárókés radiátorok cseréjét, kazáncserét és hőszigetelési munkákat végeznek el. E munkálatok némi kényelmetlenséggel járnak, de a végeredmény minden bizonnyal mindenkit kárpótol majd.

Papp Gábor jelezte: a Sugár utcai óvoda bővítésének lehetőségére a város tervpályázatot kíván kiírni, majd – minden információ beszerzése után – döntenek a hogyan továbbról.