MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pályázati támogatással megújul a szádfal
Elkezdődött az „Élőhelyvédelem és rekonstrukció a hévízi- tónál” címû projekt megvalósítása. A cím is utal rá, hogy a beruházás nem csak a szádfal megújítását célozza, hanem olyan környezetvédelmi szempontokat érvényesít, melyekkel visszaáll a tó és a lápterület természetes kapcsolata. Mint a projektnyitón hangsúlyozták, a több mint 214 millió forint összegû beruházás 100%-os pályázati támogatásban részesül.

A tófürdő jövőjét hosszú távon meghatározó projekt kitérőkkel és a támogatási szerződés tartalmi módosításával jutott el a megvalósításig – ismertette Dr. Kvarda Attila a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A több mint 214 millió forintos támogatási összeg mellé a gazdasági társaság tízmillió forintot különített el, hogy az esetlegesen felmerülő pluszköltségekre is legyen tartalék. A megvalósítás módozatai korábban szakmai viták kereszttüzébe kerültek, s a dilemmákat a kisebbségi tulajdonos igyekezett feloldani. – Az előző kórházi vezetéstől és az önkormányzattól örököltük a projektet. Mikor láttuk, hogy a tervezéssel és a kivitelezéssel kapcsolatban sok a nézeteltérés, felvállaltunk egy koordinációs szerepet. Egy asztalhoz ültettük a kórház szakembereit, a civil szervezetek, a tervezők és hatóságok képviselőit. Az elsődleges cél az volt, hogy ne csússzuk ki a pályázati határidőből és hatékonyan költsük el a rendelkezésre álló a pályázati támogatást – mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.
A végleges koncepció szerint kétféle megoldást alkalmaznak a rekonstrukció során. Egyszerû valamint a rézsûs növénytelepítéses partvédelmi mûvet építenek a tó körül. Ez utóbbit a nehezen megközelíthető részeken, a fürdőházak környékén, a hidak alatt és az északi lefolyónál alkalmazzák. Mindenütt tőzegfeltöltéssel jár a rekonstrukció, így a felszíni vizek, csak ezen a természetes szûrön keresztül mosódhatnak a tóba. Hamarosan megjelenik a beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési pályázat, s nyertes márciusban megkezdheti a kivitelezést. A befejezési határidő: június 31.

(Forrás: Hévízi TV)