MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pályázni válsághelyzetben is lehet
A térség érdekeit szolgálva 2008 júliusától mûködik Hévízen a Helyi Vidékfejlesztési Iroda. Pályázatok felkutatásában, megírásában és a későbbi teendők elvégzésében egyaránt segítik a hozzájuk fordulókat. Feladatkörük a gazdasági válság hatására nem szûkült be, inkább folyamatosan új irányokkal bővül.

- Napjainkban helyi és országos szinten is előtérbe kerültek azok a pályázatok, amelyek a válságkezelést szolgálják, elősegítik a munkahelyteremtést és a meglévő munkahelyek megtartását. Nem írnak elő teljesíthetetlen feltételeket: talán a legfontosabb az, hogy a munkáltatónak a tavalyi esztendőben is foglalkoztatnia kellett alkalmazottakat, s a pályázatban megjelölt időn át vállalnia kell a dolgozók megtartását is – mondta Németh Csaba, a Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője.
A térségben főként azok a kistelepülések tartottak igényt a Helyi Vidékfejlesztési Iroda szolgáltatásaira, melyeknek gondot jelent az eligazodás a pályázatok útvesztőjében. Az önkormányzatok az új munkalehetőségekkel kapcsolatban, a hévízi vállalkozók pedig például telephely keresésének szándékával kértek segítséget az irodától.
A HVI eddigi feladatköre az idei évtől tovább bővült, hiszen nemrég a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat egyik végpontja lett.
- Ezt a szervezetet Glatz Ferenc kezdeményezésére 2008-ban hozták létre azzal a céllal, hogy egy olyan vidékpolitikai bázissá szélesedjen, melybe minden olyan szervezet és magánszemély beléphet, aki tenni tud és akar a magyar vidék fejlődéséért. A helyi vidékfejlesztési irodák a regisztrációt koordinálják, de a lehetőségek ismertetésében is szerepet vállalnak azért, hogy a későbbiekben akadálymentessé váljon az információcsere, a közös képzések megtartása. A tagoknak ezen kívül lehetőségük lesz tanulmányutakon való részvételre, s cserekapcsolatok kialakítására is – ismertette az irodavezető.
Akit érdekel a szervezet felépítése vagy csatlakozna a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózathoz www.mnvh.eu honlapon megtalálja a részletes tájékoztatót. A pályázati lehetőségekről pedig a www.umvp.eu weblap szolgál bővebb információkkal.
A Helyi Vidékfejlesztési Iroda elérhetőségei:
Hévíz, Rákóczi u. 1-3. (a Hotel Palota épületében) a 227. sz. iroda
Tel.: 83/341-098; e-mail: hevizi@vkszi.hu

(Forrás: HÉVÍZI TV)