MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pályáztatják a művelődési intézmény vezetői állását
Az eddigi intézményvezető távozása miatt pályázatot írt ki a hévízi képviselő-testület legutóbbi ülésén a Festetics György Mûvelődési Központ vezetői állására.

Az eddigi intézményvezető távozása miatt pályázatot írt ki a hévízi képviselő-testület legutóbbi ülésén a Festetics György Mûvelődési Központ vezetői állására.

A tisztség május 1-től tölthető be, az eddigi intézményvezető, Halász Gábor azonban március 1-től már nem áll a mûvelődési központ élén.

Távozásának oka, hogy az önkormányzat január hónaptól szabálytalan gazdálkodás gyanúja miatt belső vizsgálatot folytatott le a Festetics Mûvelődési Központban, s az itt tapasztalható visszaélések miatt büntető feljelentést is tett.

Papp Gábor polgármester elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy az intézményben egy személyhez kötődően sikkasztás megalapozott gyanúja merült fel. Ennek nyomán tette az önkormányzat a büntető feljelentést. Ezzel párhuzamosan a képviselő-testülete utasította a mûvelődési intézményt, hogy a sikkasztással alaposan gyanúsítható programszervező közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal szüntesse meg; ez már meg is történt.

Ugyancsak rendkívüli felmentéssel, azonnal hatállyal javasolta megszüntetni az intézmény gazdasági munkatársának közalkalmazotti jogviszonyát - ez szintén megtörtént.

Az eddig helyettes vezetőként dolgozó munkatárs vezetői megbízatását visszavonták.

A vizsgálati jelentésben felvetett gazdálkodási hiányosságok miatt az intézmény gazdálkodását felügyelő GAMESZ vezetőjét a testület felkérte arra, hogy gazdasági vezetőjével szemben vizsgálja meg az esetleges felelősséget, s ennek kapcsán a szükséges intézkedéseket tegye meg.

A mûvelődési intézmény vezetője munkajogi felelőssége tudatában távozott az intézmény éléről.

Sármellék, Felsőpáhok és Rezi települések még el nem fogadott költségvetési rendelete miatt nem tudta február 28-i ülésén sem elfogadni saját költségvetési rendeletét Hévíz. A város az említett településekkel közös fenntartású szociális intézményt mûködtet, emiatt – az új törvényi előírások szerint – minden társult település elfogadott büdzséje szükséges a rendelet kihirdethetőségéhez.

Papp Gábor polgármester ugyanakkor hangsúlyozta: mivel Hévíz rendelkezik átmeneti költségvetéssel, a mûködésben nincs fennakadás.

Sikeres pályázat esetén rendeződhet a buszpályaudvar sorsa . Hévíz város közösségi közlekedésének fejlesztése témájában pályázat beadásáról döntöttek a képviselők. A pályázat 100 százalékos támogatottságú,annak sikere érdekében konzorciumi  együttmûködési megállapodást kötött Hévíz Sármellék, Nemesbük, Cserszegtomaj és Alsópáhok településekkel. A pályázat a buszpályaudvarral és a város közlekedésével kapcsolatos hosszú távú fejlesztési elképzelések első állomását valósíthatná meg.

A székelyföldi autonómiai törekvésekkel való szolidaritás jeleként Hévíz is kitûzi a székely zászlót a Városháza épületére – erről is döntöttek a képviselők. Törvényi előírásoknak eleget téve csökkentik a polgármester és az alpolgármester fizetését, a képviselői tiszteletdíj változatlan marad.

A polgármester az ülésen tájékoztatta a képviselőket Gőgös Rudolf leveléről, melyben a tavalyi közmeghallgatás tájékoztatását nehezményezte. A polgármester jelezte: a december 11-i közmeghallgatásról szóló tájékoztatás a városi honlapon és a helyi televízióban már novemberben megjelent, így az önkormányzat maximálisan eleget tett tájékoztatási kötelezettségének.

Pálfiné Altinger Gyöngyi adatvédelmi biztos vizsgálatát kérte szintén a közmeghallgatás nyomán, mivel az ott elhangzottakra kapott írásbeli választ kifogásolta. Az adatvédelmi biztos nem tartotta indokoltnak vizsgálat lefolytatását.

Rábai József képviselő a hévízi kórház laborjának keszthelyihez csatolása ügyében kért tájékoztatást. Papp Gábor elmondta: telefonos megkeresésre dr. Kvarda Attila, a kórház igazgatója cáfolta az áttelepítés hírét, az önkormányzat azonban írásbeli tájékoztatást is kért. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy Hévíznek mindent meg kell tennie a labor helyben tartása érdekében.