MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pedagógusnap Hévízen
Zsúfolásig megtelt a városháza díszterme Hévízen, ahol a pedagógusokat köszöntötték. Előbb Vértes Árpád polgármester, majd Kiss László, az Oktatási és Kulturális Minisztérium politikai tanácsadója szólt az óvónőkhöz, tanítókhoz és tanárokhoz.

- A pedagógusok munkája hivatás, ahol az alázat mûvészének kell lenni. Sok kudarcot, de ugyanakkor sikert is tartogat ez a pálya, ahol az elvégzett munka valódi eredménye csak évek, évtizedek múlva mutatkozik meg. A diákok, tanítványok a tudáson kívül a becsületet sajátítják el tanáraiktól. Mindezért köszönet jár nekik. Hévíz városa a szûkös források mellett is mindent megtesz, hogy biztosítsa ezeknek az oktatási-nevelési intézményeknek a mûködtetését – mondta Vértes Árpád polgármester.
Az óvodák, iskolák helyzete ugyancsak fontos szerepet kapott Kiss László beszédében, hiszen a minisztériumi tanácsadó nem csupán politikusként, hanem gyakorló tanárként is látja a szakterületen dolgozók helyzetét, problémáit. – Az oktatási rendszer célja nem csupán a tananyag átadása, hanem a gyermekek felkészítése az életben rájuk váró kihívásokra. Az értékátadás mellett figyelmet kell fordítani a modern esélyegyenlőség megteremtésére. Szerencsére a magyar pedagógusok nemcsak nyitottak az újra, hanem vitatkoznak is, amivel segítik a fejlődést. Sokan közülük kiválóan teljesítenek, amit a tárca egy komplex értékelési rendszert alkalmazva anyagilag is szeretne elismerni – ismertette céljaikat.
Egyetlen pedagógus, Takács Károlyné munkáját külön kiemelték az ünnepségen. Nem véletlenül, hiszen éppen 60 esztendeje kapta meg tanítói oklevelét. Életének és pályájának állomásait volt tanítványa, dr. Szarka Lajos történész elevenítette fel, majd a város vezetője virágcsokorral, s egy oklevéllel köszöntötte a tanárnőt. - 24 éve nem álltam katedrán. 36 évi szolgálatomból 33 esztendőt Hévízen töltöttem, amit megkönnyített az a közösség, amelyben dolgoztam - emlékezett vissza. Végül Reményik Sándor szavait ajánlotta kollégái figyelmébe: „Egy lángot adok, ápold, add tovább”.
Az ünnepélyt ajándék mûsorszámként Újlaki Károly színmûvész Ködből a fénybe címû monodrámája zárta.

(Forrás: Hévíz Tv)