MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pedagógusnapi köszöntő
A pedagógusnapon ünnepi mûsorral és vendéglátással köszöntötte a város a Hévízi oktatási intézmények dolgozóit és köszönte meg munkájukat.
  • Nagyon nehéz szakma a pedagógusoké. A fiatalság szemléletformálásának, mûveltségének a pedagógus társadalom a záloga. Az óvodapedagógusok a szülői gondoskodást pótolják, megtanítják gyerekeinket a felnőttekbe és a világba vetett bizalomra, a tanárok pedig nagyban alakítják egy-egy diák életpályáját és jövőképét, világlátását, úgy, hogy sokszor akarva-akaratlan, beivódik saját személyiségük is. Köszönet érte Önöknek! – fogalmazott köszöntő beszédében Papp Gábor polgármester.

Ahogy mondta: az iskolák jövője még képlékeny, feladatuk, elérendő céljaik még kialakulóban vannak, emiatt nagyon nehéz megfelelni és felkészülni. A hévíziek helyzetét nehezíti, hogy mindkét közoktatási intézmény vezetői pályáztatáson esik át.

  • A változásoktól én mégis azt remélem, hogy talán az egész pedagógus társadalom számára visszahozzák azt az utóbbi évek során elvesztett eszközt, amellyel munkájukat hitelesen és következetesen végezhetik, melyet a megérdemelt megbecsülés övez és a pedagógus munka fontossága újra visszanyeri régi fényét- a cél eléréséhez az önkormányzat a jövőben is hathatós segítség fog nyújtani – mondta a polgármester.

Köszöntője után ünnepi mûsorral kedveskedtek az oktatási intézmények dolgozóinak, melyben fellépett Scherer Péter Jászai Mari-díjas színmûvész.