MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Piaci ünnep
Hároméves a hévízi termelői piac.

A vásár eredménylajstroma imponáló: Sopronban, immár harmadszor, a hévíziek lesznek a díszvendégek az Ízfesztiválon, a fővárosi Gellért szállóban is letették már a névjegyüket a "Nekünk a Balaton a Riviéra" címû rendezvényen, s az Utazás Kiállításon is rendre sikert arat a fürdővárosi csapat.

 

 

- Közösségi oldalunkon 1283 rajongónk van és 620 árus jár felváltva hozzánk - sorolta az adatokat Benkő Lajos, a piac vezetője. - Egy kiváló csapatot, igazi nagy családot sikerült összekovácsolni az évek alatt. Az is fontos számunkra, hogy árusainknak, részben vagy egészben, Hévíz adja a megélhetést.

Benkő Lajos azt mondja, a hévízi a megye leghíresebb termelői piaca, amely az országhatáron túl is ismert. A termelők, kézmûvesek pedig a mûvelődési központ által szervezett rendezvényeken is részt vesznek.

 

 

- Piacunk az ország bármelyik nagy rendezvényével felveszi a versenyt árusaink összetételét illetően – folytatta Benkő Lajos. - Nálunk év közben is több a népmûvész, népi iparmûvész és a népmûvészet ifjú mestere, mint bármelyik országos kirakodóvásáron. A közelünkbe költözött az ország másik végéből – Szegedről - Opi kovács, aki a maga 170 kilójával és csodálatos látványkovácsolásával új színfoltja piacunknak, de említhetnék példaként egerszegi csipkeverőt is, aki a várbeli meghívásait is lemondta többször, hogy köztünk lehessen. Szalmafonónkat külföldre is hívják, de mégis sokszor minket választ.

Ettől az évtől gombát is árusítanak majd a hévízi termelői piacon, természetesen a szükséges vizsgálat és ellenőrzés biztosítása mellett.

A sikereket az árusok szülinapi bulival is megünnepelték, melyen természetesen a torta is helyet kapott – naná, hogy ez is saját készítésû termék volt!

 

(Forrás)