MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pjatyigorszk város vezetőinek látogatása Hévízen
Pjatyigorszk városának alpolgármestere és a település hivatalának vezető helyettese a testvérvárosi kapcsolat kialakításának kezdeményezésével kereste meg a minap Hévízt.A több mint 200 ezres lakosú város küldöttségét Papp Gábor polgármester fogadta. A delegáció tagjai hangsúlyozták: befektetési szándékkal, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kialakításának igényével keresték meg Hévízt.

A több mint 200 ezres lakosú város küldöttségét Papp Gábor polgármester fogadta.

(A Sztavropoli területen lévő Pjatyigorszk várost 1780-ban alapították, s főleg gyógyfürdőiről nevezetes, valamint arról, hogy itt lőtték le egy párbajban Mihail Lermontov költőt 1841-ben. Ma Oroszország Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzetének közigazgatási központja.)

A delegáció tagjai hangsúlyozták: befektetési szándékkal, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kialakításának igényével keresték meg Hévízt. Pjatyigorszk hasonló adottságokkal rendelkezik, mint Hévíz: gyógyvizét gyógykúrákra használják, elsősorban azonban ív kúraként alkalmazzák, az erre a szolgáltatásra épülő szanatóriumaikban. Papp Gábor elmondta: az orosz településnek több országban van már testvérvárosa, így az USA-ban, Görögországban, Angliában és Bulgáriában. Az oroszokat fogadó polgármester és Kepli József János alpolgármester prezentációt tartott a vendégeknek Hévízről, mely – ahogyan aztán az orosz fél hangsúlyozta – csak megerősítette őket a partneri kapcsolat kialakításának gondolatában.

Papp Gábor rámutatott: amennyiben Hévíz részéről fogadókészség mutatkozik a testvérvárosi kapcsolat létesítésére, a város megteszi a szükséges lépéseket.

Cimkék

alpolgármester hivatal polgármester