MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Poldi bácsi is megirigyelné – gyepszőnyeget kapott az egregyi ovi
Üde zöld gyepszőnyeg díszlik mostantól az egregyi Brunszvik óvoda udvarán, a gyerekek és az óvónők óriási örömére. A kicsik játszóterületének rendezése a GAMESZ munkáját dicséri, a fûmagot és az egyéb költségeket a Brunszvik Teréz Óvodai Alapítvány bocsátotta az intézmény rendelkezésére, mintegy 400 ezer forint összegben

A városüzemeltetési cég munkatársai 350 négyzetméternyi területet fedtek be gyepszőnyeggel, mely alá az alsópáhoki tőzegbánya által felajánlott 50 köbméternyi tőzeges földet is terítettek. A zöld felület még erőteljesen öntözésre szorul, az ehhez szükséges berendezést a GAMESZ bocsátotta az óvoda rendelkezésére.

  • Optimális időszakot kellett keresnünk a füvesítésre, hiába volt az óvoda nyári leállása, a hőségben nem lett volna szerencsés a gyepesítés. Az óvónőkkel megegyezve szeptember közepét választottuk a munkák elvégzésének időpontjául, amikor már az időjárás is megfelelő, és természetes csapadékra is számíthatunk – mondta Laczkó Mária, a GAMESZ vezetője.
  • Nagyon örülünk mi mindannyian ennek a szép gyepszőnyegnek, számunkra óriási dolog, hogy van. Már a látvány is csodás, az utcáról benézők szeme is megakad rajta. Hát még a gyerekek hogy örülnek! Amikor terítették le a gyepszőnyeget, már az ablakból leselkedtek, az egyik középsős kisfiú már egyenesen hemperegni szeretett volna rajta – újságolta Fábcsicsné Nagy Erika óvónő, aki a Méhecske csoportosokkal szemlélte éppen az udvart.

Nos, a hempergéssel még biztosan várni kell, hiszen a fûnek meg kell erősödnie, gyökeret kell vernie. A  „méhecskék” és a többiek türelmesen várnak, még akkor is, ha ez bizony a gyerekeknek időnként nehezükre eshet.

Az oviudvar füvesítése ezzel nem fejeződött be, egy közel 100 négyzetméteres területen folytatódik és válik véglegessé a rendezés, mely után a „szép, zöld gyepet” még Poldi bácsi is irigyelné!

Nézze meg galériánkat!