MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Polgárőrök a feladatokról
A Balaton-parti polgárőr szervezetek képviselői tartottak értekezletet a hévízi Városházán. Bár az egyesületek egy része országosan és a megyében is vagy létszám- vagy anyagi gondokkal küzd, a legtöbb szó a megbeszélésen a nyári szezonra való felkészülésről esett, melynek során a legfontosabb feladatokat vették számba.

- Nyáron az egységes fellépésre helyezzük a hangsúlyt. Ha összehangoljuk a munkát, kevesebb esélyük lesz például az utazó bûnözőknek, akik ilyenkor a szokásosnál is aktívabban dolgoznak. A szezonban tehát elsődlegesen a vagyon elleni bûncselekmények megelőzésére törekszünk – összegezte a feladatokat Gáspár Kálmán, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.
- Zalában több mint hatezer fős a polgárőrség, a rendőrség létszáma pedig 1000 fő körüli, tehát az önkéntesek hatszor többen vannak, mint mi. Élhető közbiztonságot csak az ő segítségükkel tudok elképzelni. Együtt kell mûködnünk, s úgy ítélem meg az eddigi közös munka igen eredményes volt – mondta Dr. Tiborcz János, Zala megyei rendőrfőkapitány.
A hévízi viszonyokról az értekezleten a házigazda város polgármestere szólt. - Városunkban fontos a közbiztonság, hiszen nekünk nagyon fontos, hogy a Hévízen megforduló, itt tartózkodó vendégek jól érezzék magukat. Több mint tíz éve már, hogy Hévízen nem volt erőszakos bûncselekmény, s mindezért a polgárőröknek is jár a köszönet – mondta Vértes Árpád polgármester.
Persze nem csupán az eredményekről és a feladatokról, hanem a gondokról is beszéltek a találkozón. - Nem létszámbeli problémákkal küzdünk, hiszen megyénkben több mint 121 egyesület mûködik. A technikai felszereltségük azonban sok helyütt nem megfelelő. A településeken sajnos sokszor az önkormányzatok is gondokkal küszködnek, így a polgárőrök eszközparkjának javítására, kiegészítésére csak ritkán van módjuk – emelte ki Gáspár Kálmán.
- A hévízi önkormányzattól a helyi polgárőrség szerencsére minden támogatást megkap, többek között irodát, valamint a mûködéshez szükséges összeget. A szervezet számára gondot inkább a létszámhiány jelent, ezért gondolta úgy a Közbiztonsági Bizottság és a Képviselő-testület hogy együttesen megpróbál olyan embereket toborozni, akik nappal vagy az éjszakai órákban is tudnak szolgálatot teljesíteni – mondta Gelencsér Hédi, a Közbiztonsági Bizottság elnöke.

(Forrás: HÉVÍZI TV)