MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Presidance – A Magyar Világsiker
Különleges előadás házigazdája lesz Hévízen a Városi Sportcsarnok. Egy egyedülálló táncegyüttes, a Presidance lesz a város vendége augusztus 14-én. Azt ígérik, produkciójuk felejthetetlen élményt jelent majd a közönség számára.

A magyar kultúra jellegzetességei - azaz a lenyûgöző muzsika és temperamentumról árulkodó táncok - világszerte hódítanak, külföldön is évek óta népes tábort vonzanak. Így aztán bizonyára sokak érdeklődését felkelti a Presidance: Hungarythm show, elvégre Vári Bertalan társulata a Magyar Néptánc legkiválóbb táncmûvészeiből áll.
Az együttes alapítója, szólótáncosa és koreográfusa Magyarország legjobb táncmûvészének választott - Harangozó díjas - Vári Bertalan, akinek neve szerte a világon sokak számára ismerősen cseng, hiszen a Presidance külföldi fellépéseinek visszhangja egy szóval jellemezhető: ováció. A Presidance kreatív „agya” és mûvészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen - még a külföldi sztárfellépők, Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is - egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen. A nézők az előadás résztvevőinek érezhetik magukat. A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy meghívást kaptak a New York-i Broadwayre is. A táncosokat a Kerekes Band és a Csík Zenekar zenéjét élőben játszó Anselmo Crew formáció kíséri. A Presidance csapatát az együtteshez a Cirque du Soleil társulatból érkezett artista egészíti ki. Az előadás díszleteit – a Steven Spielberggel is együtt dolgozó – Szabolcs János és csapata álmodta színpadra. A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.
- Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk - mondja a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. - Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni! Más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk! Ez a Hungarythm – foglalja össze Vári Bertalan. Az előadás Hévízen augusztus 14-én 20 órakor kezdődik. Jegyek válthatók a Tourinform irodában valamint a Zalai Hírlap keszthelyi és tapolcai irodájában. Az előadás időtartama 2 x 45 perc.

(Forrás: HÉVÍZI TV)