MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pyatigorsk születésnapját ünnepelték
Hévíz oroszországi testvérvárosa, Pyatigorsk meghívására tett két napos látogatást a kaukázusi központban Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester, hogy részt vegyen az ottani városnapi ünnepségen és az ahhoz kapcsolódó gazdasági, befektetési, turisztikai kiállításon.

- Az ottani városnap egyben a nemzetiségek összetartozásának ünnepe is, hiszen rengeteg nemzetiség él ott együtt: lengyelek, németek, bolgárok, görögök, örmények, azeriek, csecsenek, dagesztánok, oszétok, és még lehetne sorolni. A városnapon mindegyikük kulturális mûsorral is fellép, bemutatják ételeiket, szokásaikat, viseletüket, s teszik ezt úgy, hogy az ünnepséggel párhuzamosan tartott turisztikai vásáron be is mutatkoztak nagyvállalkozásaikkal, befektetői csoportjaikkal is. Utóbbi megnyitására Pyatigorsk polgármestere engem kért fel, amit megtiszteltetésnek tartok – mondta Papp Gábor.

 

A polgármester azt is elmondta: egy helyi, az ottani iszapot kozmetikai és gyógyászati területen is hasznosító céggel is tárgyalt, azzal a céllal, hogy technológiájukat megismertessék Hévízzel. A cég képviselőinek hévízi látogatása előkészítés alatt áll. Papp Gábor rámutatott: mivel az iszap felhasználás technológiájában ők bizonyos esetekben  előbbre járnak, érdemesnek tartaná a hévízi szakemberek számára is bemutatni a lehetőségeket, emiatt jönnének a szakemberek városunkba.

 

 

A városi ünnepségen a német és bulgáriai testvérvárosok képviselővel is találkoztak illetve számos a térségbe tartozó polgármester és kormányzati vezetővel is. Valamint személyes beszélgetésre is nyílt lehetőség a térség egyházi vezetőjével.  

 

A hévízi küldöttség egynapos látogatást tett Moszkvában is, ahol első találkozóként a Moszkvai Perspektíva címû hetente megjelenő gazdasági lap készített nagyinterjút a polgármesterrel. Egy már a tavalyi évben megkezdett kapcsolat folytatásaként az úgynevezett „nagy” tour -operátor cégeket tömörítő szervezet vezetőjével folytattak ismételt egyeztetést a Hévízre érkező turisták,  illetve az azokat beutaztató cégekkel kapcsolatos tapasztalatokról. Papp Gábor polgármester személyesen találkozott a moszkvai főpolgármester főtanácsadójával ,Vladimir Recin úrral is, aki szintén szeretne ellátogatni Hévízre, hogy az eddigi jó kapcsolatokat elmélyíthessék. Természetesen a találkozók alkalmával tájékozódtak a leendőbeli moszkvai menetrend szerinti repülőgép járat indításával kapcsolatban is.