MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rekordot döntött a svéd beutazás – Hévíz is profitálhat
„Heart of Europe Garden Party” címmel közös rendezvényt tartott a magyar, cseh, lengyel és szlovák turisztikai marketingszervezet a svéd fővárosban június 11-én. A rendezvényen Hévíz városa is képviseltette magát Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester személyében. Tapasztalataikról sajtótájékoztatón számoltak be.

A polgármester elmondta: a svéd területeken ismerik Magyarországot és Hévíz városát is, és Svédországban egyre nagyobb az érdeklődés hazánk iránt. A svéd beutazó forgalom rekordot ért el a KSH előzetes adatai szerint 2012-ben hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ugyanis 25%-os növekedést mutat 2011-hez képest. Ez év április végéig pedig 30%-kal több svéd vendég érkezett hozzánk, mint a tavalyi év azonos időszakában.

 

 

 

 

A polgármester szerint ezt a lehetőséget érdemes és fontos is kihasználni, kapcsolva hozzá az airBaltic járat indítása nyújtotta lehetőségeket.

A hévízi kínálat az egészségturizmusra épült, de a magyar gasztronómiából is ízelítőt kaptak a vendégek.

Kepli József János alpolgármester arról beszélt, hogy ott tartózkodásuk során több, Stockholmban mûködő, ám magyar tulajdonú utazási iroda képviselőjével vették fel a kapcsolatot, találkoztak az airBaltic stockholmi kereskedelmi vezetőjével, s tárgyaltak a magyar követség Hévízt és Magyarországot népszerûsítő kampányának lehetőségeiről is.

 

Papp Gábor kiemelte: Hévíz a Magyar Turizmus Rt.-vel közösen koordinálta a svédországi megjelenést. A rendezvényt megtisztelték részvételükkel a V4-es országok nagykövetei, illetve más diplomatái is.