MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendeznék az önkormányzati ingatlanok sorsát
Az Aqumarin kőház, a kistérségi és családsegítő iroda, valamint a városban lévő négy nyilvános wc állapotát vizsgálta közös bejárás alkalmával az önkormányzat és a GAMESZ.

Az elsődleges cél az ingatlanok jelen állapotának megállapítása volt, amely társult az épületek részletes állapotfelmérésével is.

A szemle során megállapították: Egregyen az óvoda melletti Dottó fordulóban lévő konténeres WC állapota erősen kifogásolható, de a mellette lévő téglaépületből kiköltöző kamarai iroda helyére, a mai kor igényeinek megfelelő illemhely nem nagy költségből kialakítható. Az épületben még a fûtéshez szükséges gázvezeték is  rendelkezésre áll.

Az Aquamarin melletti kőépület állapotvizsgálatára azért kerül sor, mert jelenleg nem áll rendelkezésre szabad ingatlan, és az abban rejlő lehetőségek és a hozzá csatolódó költségek nagysága alapján lehet meghozni a feladatmegoldás lehetőségeit.

A jelenlegi buszpályaudvarral szemben a véderdőben lévő WC állapota is nagyon múltidéző. A terület nagy forgalmára tekintettel itt is meg kell oldani a használható illemhely kérdését, de az épület tulajdonjogának kérdését még tisztázni kell, mert a véderdő kezelője a Szent András kórház.

Papp Gábor polgármester elmondta: a jövő évi költségvetés összeállításának idejéhez közeledve fontosnak tartotta áttekinteni az önkormányzati épületek mûszaki állapotát; a felúíjtások, fejlesztések összegének meghatározása során pontos ismeretekkel kíván rendelkezni a városvezetés a lehetőségek tekintetében.

  • Az eddig furcsa, időnként mostoha módon kezelt önkormányzati ingatlanok sorsát tisztességgel, becsülettel kívánjuk rendezni, ezért sorba vesszük a fontos feladatokat, megvizsgáljuk azok anyagi vonzatait, hogy körültekintően tudjunk e kérdésekről dönteni a költségvetés összeállítása során – mutatott rá a polgármester. A tapasztalatokról, az elvégzendő feladatokról a testület tárgyal majd.