MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli képviselő-testületi ülés Hévízen - Bölcsőde projekt és egyéb pályázatok
A Hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda Sugár u. 7. szám alatti épületének bővítésére és felújítására, valamint bölcsőde építésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményének megállapítása és több önkormányzati pályázat támogatási szerződésének jóváhagyása volt a fő indoka, hogy Vértes Árpád polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezze szeptember első keddjére.

 

A helyhatósági választások előtti utolsó ülésen a testület a bölcsődeépítés közbeszerzési eljárás nyertesként az összességében legkedvezőbb és a legalacsonyabb nettó ajánlati árat (104 millió 400 ezer forint) adó, keszthelyi székhelyû Dunántúli Magasépítő Kft.-t hirdette ki. A város polgármestere a nyertes ajánlattevővel köt szerződést a munkák elvégzésére.

Mint közismert, a hévízi önkormányzat sikeresen pályázott „A gazdaság élénkítése, a közösségi kulturális funkciók és a városi környezet minőségi fejlesztése Hévíz városközpontjában”, továbbá a „Bölcsődei intézmény létesítése és gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése a hévízi kistérségben”, valamint a „Római kori romok zöldfelületi rehabilitációja és turisztikai vonzerejének növelése Hévízen” projektek megvalósítására is. A támogatási szerződéseket (városközpont teljes terjedelemben, bölcsőde részlegesen) megkapta a hivatal. A romkert pályázat támogató döntés sikeréről egyelőre csak elektronikus úton kaptak értesítőt. A képviselő-testület „ A gazdaságélénkítése, a közösségi kulturális funkciók és a városi környezet minőségi fejlesztése Hévíz városközpontjában” címû projekt, támogatási szerződésének aláírására, 1 026 802 689 forint projekt összköltségvetéssel; 818 092 943 forint elszámolható projekt költségvetéssel; az elszámolható költségek 57,5 százalékos intenzitású, 471 203 585 forintos támogatási mértékkel és összeggel történő aláírását jóváhagyta. A projekt támogatási szerződéshez kötődő saját önkormányzati forrás összegét 555 599 104 forint összegben biztosították.
A ”Bölcsődei intézmény létesítése és gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése a Hévízi Kistérségben” címû projekt támogatási szerződésének 105.301.039 forint projekt összköltségvetéssel; 105.301.039 forint elszámolható projekt költségvetéssel; az elszámolható költségek 75,9 százalékos támogatási intenzitásával, 80.000.000 forintos támogatási összeggel történő aláírását is jóváhagyták. A projekt támogatási szerződéshez kötődő önkormányzati saját forrás összegét 25.3 milliós összegben határozták meg.
A ”Római kori romok zöldfelületi rehabilitációja és turisztikai vonzerejének növelése Hévízen” címû projekt, támogatási szerződésének 71.637.883 forint projekt összköltségvetéssel; 68.944.984 forint elszámolható projekt költségvetéssel; az elszámolható költségek 84,2 % támogatási intenzitásával, 58.119.176 forintos támogatási összeggel történő aláírása is jóváhagyásra került. A projekt támogatási szerződéshez kötődő önkormányzati saját forrás összegét 13.5 milliós összegben biztosították.
Az egyéb ügyek keretében az ülésen szó esett az állítólagos GAMESZ-jutalmak „kampány ízû” időzítéséről, a belvárosi parkolás anomáliáiról, a helyi szakemberek ötleteit is figyelembe vevő pályázatok további benyújtásáról, a „Kézfogás Harang” másolatának elkészültéről és Hévíznek adományozásáról.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)