MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli önkormányzati ülés
Nyílt ülésen hagyta jóvá a testület a jövő évi hulladékszállítási díjakról szóló rendelet módosítását, míg zárt ülésen tárgyalt a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. néhány órával későbbi taggyûlésének előterjesztéseiről. A társaság kisebbségi tulajdonosát adó önkormányzat - tíz igen szavazat és két tartózkodás mellett - támogatta a kórházzal kapcsolatos határozatokat.

A képviselők két órán keresztül zárt ajtók mögött tárgyaltak a Kht. kiemelt projektjéről. Végül a testület felhatalmazta Vértes Árpád polgármestert arra, hogy a taggyûlésen jóváhagyja az „Új fürdő és terápiás centrum kialakítása” címû projekt támogatási szerződésének megkötését valamint az önrész előteremtéséhez szükséges hitelszerződés aláírását. Egyúttal a testület felkéri a társaság felügyelő bizottságát, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel a beruházási források felhasználását és félévente adjon írásos beszámolót a taggyûlésnek. A testület arra is felhatalmazta a polgármestert, hogy igen szavazatával támogassa a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak jövő évi tíz százalékos tiszteletdíj-csökkentését.
A soros decemberi ülésen elnapolta a testület a hulladékszállítási díjakról szóló rendelet jövő évi módosítását. A bizonytalansági tényezők tisztázását követően két verzióban, új ajánlatot nyújtott be a Zöldfok Zrt. Az önkormányzat által elfogadott változat a zöldhulladék szállítását is tartalmazza. Az állandó ingatlanok esetében jövőre 126 alkalommal 110 literes, a társasházi ingatlanoknál 60 literes, míg az üdülőknél 63 alkalommal 110 literes edényeket ürítenek. A zöldhulladékot április 1-től november 30-áig kéthetente csütörtöki napokon szállítják el.
A lakosság számára a gyûjtés, szállítás és ártalmatlanítás együttes díja: 60 literes edényre 120 Ft/alkalom + Áfa, 110 literes edényre 174 Ft/alkalom + Áfa lesz 2009. január 1-étől. Az éves nettó szolgáltatási díj családi házas ingatlan esetén 21.924 Ft, üdülőingatlannál 10.962 Ft, társasházi lakóegységnél pedig 15.120 Ft-ba kerül majd. Az önkormányzat a rászorulóknak saját rendelete alapján 50 %-os díjkedvezményt biztosíthat, melyet külön fizet meg a Zöldfok Zrt.-nek.

(Forrás: Hévízi TV)