MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli testületi ülés - Elindult a belváros-rekonstrukció
Február elsején tartott „egy napirendi pontos” rendkívüli ülésén jóváhagyta a hévízi képviselő-testület a városközpont fejlesztési projekt indításához szükséges vállalkozói szerződést. A polgármester felhatalmazást kapott, hogy aláírja a vállalkozói szerződést a tapolcai székhelyû SZ-L Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjével.

A városközpont teljes megújítását célul kitûző projekt, nettó 760 milliós vállalási árért így február elsejével startolhatott. A vállalkozó ugyanis birtokba vehette a részére kijelölt munkaterületet, a befejezési határidő: 2010. július 30.
Mint közismert, a városközpont rehabilitációs pályázat az eljárási rend szerint kétfordulós elbírálásban vesz részt. A pályázat végső elbírálására várhatóan a hónap végén kerül sor. A projekt megkezdése és a támogatási szerződés aláírása közötti időszakban zajló kivitelezési munkák finanszírozása saját forrásból, az önkormányzat idei költségvetéséből történik.
A szerződés vonatkozik a Rákóczi utca, Erzsébet királyné utca, gróf Festetics György tér, Gyöngyvirág köz, illetve a Rózsakert komplexum vonatkozásában az összefüggő sétálóövezet kialakítására, útfelújításra, csapadékvíz-elvezetésre, térburkolat építésére, zöldfelületek kialakítására, magasépítési és belsőépítészeti munkák kivitelezésére. Minden anyagnak, előregyártott elemnek, készterméknek és elvégzett munkának a magyar szabványokban előírt első osztályú minőségûnek kell lennie, összhangban a tervező utasításaival. A környezeti károk minimalizálása miatt több feladatot a vegetációs szünetben kell elvégezni, a környezetvédelmi tervnek megfelelően. A vállalkozó kötelezettséget vállalt az építőipari kivitelezés során keletkezett hulladékok elszállítására is. Az idegenforgalmi tevékenység minél kisebb mértékû zavarása, a kórház gyógyító ellátásának zavartalan biztosítása is szerepel az úgynevezett „organizációs tervben”. A szerződés természetesen kitér a garanciális munkák fedezetére és a jótállás időtartamára is.
Rábai József szerint a nagy gonddal és körültekintéssel összeállított tervezet reményt ad Hévíz eddigi legnagyobb fejlesztési-beruházási célkitûzésének sikeres megvalósításához. Kiegészítő javaslatában a környezet –és természetvédelmi szempontok megfelelő érvényesülésére tekintettel kérte: a szerződés képviselettel és ellenőrzési feladatokkal foglalkozó blokkjába név szerint is kerüljön be Babics Tamás és Laczkó Mária, hogy mind a természetvédelem, mind a zöldfelületi és kertészeti szakmunkák vonatkozásában biztosított legyen a megfelelő kontroll. A megrendelő által megbízott mûszaki ellenőrök között is nevesíteni kérte a felelősöket. Felvetéséhez csatlakozott Füzesi Lászlóné is.
Vértes Árpád polgármester a javaslat szerződésbe kerülését elfogadta, de utalt arra is, hogy a nevezett hivatali szakemberek munkaköri kötelességükből adódóan is érdekeltek abban, hogy Hévíz természeti és környezeti értékei semmiképp se sérüljenek a beruházás során.
Dr. Moll Károly alpolgármester örömének adott hangot, hogy a pályázati, jogi, mûszaki előkészítés után a munkálatok elindulhattak. A projektben érintett utcák és közterületek lakóitól, üzlettulajdonosaitól, vállalkozásaitól türelmet kért az előforduló kellemetlenségekért, mind a hivatallal, mind az építőkkel szemben.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)