MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli testületi ülést tartottak
Az Illyés-iskola és a Bibó-gimnázium igazgatói álláshelyeire beérkezett pályázatok elbírálásával kezdte július 12-i rendkívüli ülését a hévízi képviselő-testület.

Mindkét oktatási intézmény vezetésére az eddigi igazgatóknak szavazott bizalmat a testület: a gimnáziumot Nagy Boldizsár, az általános iskolát Simonné Gál Gyöngyi vezeti, megbízatásuk öt évre szól.

A Kossuth utcában lévő, jelenleg használaton kívüli játszótér területének eladási szándékáról hozott határozatot a testület. Az ingatlan forgalmi értéke 13,8 millió forint, a területre már jelentkezett is érdeklődő. A képviselők a következő ülésen tájékozódni kívánnak arról, hogy a vevő milyen célokra kívánná hasznosítani a területet.

Az egykori Lenkei villa állagmegóvására biztosított 5 millió forintot a testület, mivel a Széchenyi utcában álló épület a helyi épített örökség részét képezi, ily módon a városnak is hozzá kell járulnia a felújítási munkálatokhoz. A város által biztosított összeg kizárólag az épület állagmegóvási munkáira fordítható.

Nem támogatták a képviselők a Deák térre párahûtő ventillátorok beszerzését, zöld utat kapott viszont a Fontana Filmszínház digitális fejlesztése; a közeljövőben 34 millió forintos beruházás indul a moziban, melynek eredményeként 3D-ben nézhető előadásokat tudnak vetíteni a közönségnek.

Közbeszerzési eljárás lefolytatása után a keszthelyi Fitotron-System Kft-t bízta meg a testület a Park utcai járda és lépcsősor felújításával. A városfejlesztési bizottság és a tervtanács véleményével és javaslatával egyetértve a hazai süttői mészkőből, tömbkövekből készül el a lépcsősor, a munkálatokra 33 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A Kisfaludy, Dózsa György, Akác, Büki utcákban megvalósuló, csapadékvíz elvezetési rendszer fejlesztését célzó beruházással a testület a Hettyei-Éptech Kft.-t bízta meg, a beruházás pályázati forrásból valósul meg.

A közterület felügyelők fokozott figyelemmel kísérik majd a kutyatulajdonosokat, hogy az önkormányzat rendeletnek megfelelően tartanak-e maguknál és használják-e az állati ürülék eltakarításához szükséges eszközöket – hangzott el az ülésen.

Elfogadták a Hévízi Nonprofit Kft. és az Aquamarin Szállodaipari Kft. javadalmazási szabályzatát, az egregyi városrész fejlesztéséhez benyújtandó pályázattal kapcsolatban két ingatlan vásárlását, összesen 40 millió forint értékben.

Az idei évben is csatlakozik Hévíz az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz, a rendezvényhez egymillió forintot biztosítanak.