MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz új testvérvárosa Pyatigorsk
Hévíz város hivatalos delegációja az orosz fél meghívására április 25. és 29. között tartózkodott az oroszországi Pyatigorsk városában. A delegációban Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Kepli József János, Hévíz alpolgármestere és a polgármester meghívására dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízi Szent András Reumakórház orvos igazgatója vett részt.

Ott tartózkodásuk kiemelt eseménye volt a Hévíz és Pyatigorsk között kötendő testvérvárosi együttmûködés aláírása, illetve az ekkor rendezett VII. Tőke a humán erőforrásban elnevezésû befektetési és turisztikai kiállításon – ahol Hévíz is képviselte magát egy kisebb standdal – és konferencián való részvétel, ahol Papp Gábor polgármestert előadás megtartására is felkérték.

Az oroszországi eseményekről a polgármester és Kepli József János alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be.

-          A Pyatigorskkal kötött testvérvárosi megállapodás szorgalmazza az együttmûködést  a vállalatok, szervezetek és ügynökségek között, s elősegíteni kívánja közös beruházások indítását, ugyanakkor számos más területen, így a kultúra, a sport, az egészségügy területén is közös lépések indítására ösztönöz – fogalmazott az aláírt együttmûködés kapcsán Papp Gábor.

Mint mondta: az együttmûködési nyilatkozat aláírása a Tőke a humán erőforrásban elnevezésû vásár keretében történt, melyen Hévíz delegációja is részt vett.

A konferencián jelen volt Valery Gaevsky, Stravlopol kormányzója,  Andrey Skripnik turisztikai miniszter és Alexander Ratykov, az orosz turisztikai hivatal (ROS Turizm) vezetője is. A humán erőforrások fejlesztésével, valamint az egészségturisztikai lehetőségekkel foglalkozó konferencián Papp Gábor mellett az ottani utazási cégek szövetségének elnöke, az Észak-nyugat stratégiai fejlesztések kutató központjának igazgatója, az Ekszpert PA befektetői holding vezérigazgatója és a Gazdasági Fejlesztési Minisztérium nagyprojektek főosztályának vezetője tartott még előadást.

A polgármester, valamint dr. Mándó Zsuzsanna a pyatigorski régió orvosai előtt is tartott tájékoztatót a hévízi gyógyászat lehetőségeiről, eredményeiről.

A polgármester és az alpolgármester ott tartózkodása során találkozott Ludmila Pokhilkoval, a Duma vezetőjével, valamint Vasiliy Bandurin és Dmitry Vasutki helyettes Duma-vezetőkkel, s megbeszélést folytatott Andrey Skripnik turisztikai miniszterrel is, utóbbival elsősorban a Hévíz-Balaton Airport lehetőségeiről.

A sajtótájékoztatón Kepli József János alpolgármester a kaukázusi kormányzóság sajátosságairól és Pyatigorsk jellemzőiről szólt, kiemelve: a város a kaukázusi régió legkiemeltebb települése, gyógyászati jelentősége miatt a fejlesztési pénzek nagy része is ide vándorol.