Az idei verseny különlegessége volt, hogy azon első alkalommal rendeztek séf párbajt, a Lotus Therme Hotel és Spa külön erre a célra létrehozott, nyitott terû konyhájában, ahol a vendégek figyelemmel is kísérhették az ételkészítés apró mozzanatait, a konyhamûvészet mesterfogásait.
A jelenlévőket a házigazda település nevében Papp Gábor polgármester üdvözölte, kiemelve: Hévíz számára nagyon fontos, hogy a gasztronómia területén is magas minőséget produkáljon, mint ahogy az is, hogy fiatal tehetségeket fedezzenek fel e téren.
A párbajozó séfek között két nagykanizsai és két pécsi szakács mellett egy hévízi szakács is (konyha)asztal mellé állt.
A chef párbaj mellett "kreatív klub bártender kihívást" is nyomon követhették a látogatók. Itt különleges összetevőkből készült koktélok mellett koktéldíszítő verseny is volt.
A verseny fénypontja a különleges ételszobrászati remekmûvek voltak.