MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sikerrel pályáztak
2009-ben megvalósuló kiemelt rendezvényekre írta ki a Balatoni Fejlesztési Tanács azt a pályázatot, amelyen a Hévízi Kistérség több települése együttesen indult. Borok ünnepnapjai Hévízen és kistérségében címmel egy komplex rendezvénysorozattal pályázott és nyert 3,3 millió forintot Hévíz és négy község.

Mint Peresztegi Zsolttól, a pályázat írójától megtudtuk: hat rendezvényből áll majd az idei év nyertes programsorozata. Nyitánya a hévízi borfesztivál lesz, ezt követi az egregyi, a rezi és a cserszegtomaji szüreti mulatság, majd a sort a sármelléki prósza- és borfesztivál zárja.
-A tematikai összeállításnál törekedtünk arra, hogy új színfoltokat, új előadókat csempésszünk a megszokott rendezvények közé – mondta Peresztegi Zsolt, a hévízi Festetics György Mûvelődési Központ munkatársa, majd így folytatta: -Ebben az évben igyekszünk a fiatalok felé nyitni, s olyan szereplőket kértünk fel, akik nem csupán egy mûfajban dolgoznak, hanem több mûvészi ágat ötvöznek. A hévízi borfesztiválon például egy népzenekar és egy rockzenekar lép egyidejûleg a színpadra.
Egy-egy ilyen kísérlet persze nem biztos, hogy el is nyeri a közönség tetszését, ám ennek felmérésével Hévízen folyamatosan foglalkoznak.
- Az általunk szervezett fesztiválokon mindig adunk ki olyan közvélemény-kutató lapokat, amelyeken a vendégek, a nézők jelezhetik észrevételeiket. A segítő szándékú kritikát eddig is elfogadtuk, s ha tudunk, próbálunk eleget tenni a kéréseknek – mondta Peresztegi Zsolt.

(Forrás: HÉVÍZI TV)