MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sokan segítettek
Hévízen nemrég adománygyûjtő akciót indított a Caritas helyi szervezete, annak a Reziben élő háromgyermekes családnak a megsegítésére, melynek háza a közelmúltban porig égett. A felhívás sikeresnek bizonyult, hiszen csaknem minden olyan berendezési és használati tárgyat összegyûjtöttek, amire szüksége lehet az öt embernek az újrakezdéshez.

- Az egész akciónk egy a Hévízi TV-ben megjelent hirdetéssel kezdődött, s ezt követően nagyon sok, segítő szándékú ember megkeresett bennünket. A pohártól, az evőeszközöktől kezdve a heverőkön, konyhaszekrényen át rengeteg tárgyat felajánlottak – ismertette az előzményeket a Caritas Hévízi Szervezete nevében Lendvay Éva, a segélyakció egyik szervezője, majd így folytatta: - Az adományok begyûjtéséhez Király László, a hévízi Gazdasági és Mûszaki Ellátó Szervezet vezetője ajánlott fel segítséget, így a GAMESZ dolgozóival végigjártuk a házakat, s összeszedtük a bútorokat és a különböző eszközöket. A televízió kivételével gyakorlatilag minden összegyûlt, ami a családnak kell.
- Amikor a férjem meglátta a hirdetést a TV-ben, rögtön elkezdtünk gondolkozni, hogy van-e olyan bútor vagy szőnyeg itthon, amit átadhatnánk. Nagy a családunk, így sok olyan tárgyunk van, amit nélkülözni tudunk. Konyhaszekrényt, párnahuzatokat, ágytakarókat raktunk össze, hirtelenjében azt, amit találtunk – mondta Bosznai Istvánné.
- Amikor a férjem meghalt, én is egyedül maradtam a három gyermekemmel és a félkész házunkkal. Máig se tudom meghálálni azt a segítséget, amit akkor a kollégáitól kaptam. Azóta akiknek tudok, én is próbálok segíteni, s most amikor megláttam a képújságban a felhívást, körülnéztem, mit adhatnék, amit még használni tudnak. Volt egy jó állapotú gáztûzhelyem és egy villanybojlerem, azt félreraktam nekik – mondta Fisli Istvánné.
- A Hévízi Caritasnal rendszeresen szervezünk gyûjtéseket, s az adományokat eljuttatjuk a rászorulóknak. Az ünnepek közeledtével mindig azt tapasztaljuk, hogy nő az adományozási kedv, az emberek jobban át tudják érezni, milyen lehet az, amikor valaki a húsvét vagy a karácsony előtt elveszíti mindenét - mondta Lendvay Éva.

(Forrás: HÉVÍZI TV)