MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sokrétűbb munka, kiváló hozzáállás – a rendőrökkel értékelték a főszezont
Az idegenforgalmi főszezon elmúltával a Hévízi Rendőrőrs munkáját értékelte sajtótájékoztató keretében dr. Máté Szilárd rendőr őrnagy, őrsparancsnok, valamint Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Az őrsparancsnok elmondta: az önkormányzat bizottsága előtt augusztus közepéig terjedő időszakban már összegezték a tapasztalatokat; az azóta eltelt időszakban az elkövetett bûncselekmények száma 20 %-kal csökkent, annak ellenére, hogy az idegenforgalmi főszezon elmúltával sem lett kevesebb az idelátogatók száma, sőt, a városi nagyrendezvények miatt nagy tömegek jelentek meg Hévízen.

-  A bûnügyi helyzet javulásában jelentős szerepet játszott az, hogy nagyobb rendőri erőkkel tudtunk megjelenni a városban, ugyanis a Hévízi Önkormányzat 1.000.000 forintot ajánlott fel túlóra költségekre a Hévízi Rendőrőrs, és további 1.000.000 forintot üzemanyag és túlóra költségekre a Keszthelyi Rendőrkapitányság részére – jelezte a parancsnok.

Rámutatott: 2011. május 1. óta a keszthelyi kapitányság vezetője 4 fővel erősítette meg a rendőrőrsöt, ami a hévízi létszámhoz képest jelentős növekedés. Az új kollégák között van két kerékpáros rendőr is, akik részére a kerékpárt, illetőleg a teljes felszerelést - ide értve a kerékpár speciális tartozékait, illetőleg a személy szerint nekik készített, illetve átalakított ruházatot - Hévíz Város Önkormányzata ajánlotta fel az őrs részére.

A kerékpáros rendőrök teljesen új elemként jelentek meg a rendőri szolgálatban, a rendőri feladatok ellátásában is új, speciális és nagyon hasznos segítséget jelentettek és jelentenek. Hévíz Város Önkormányzata a kerékpáros járőrszolgálat felállítására több mint 700.000 forintot ajánlott fel –jelezte Máté Szilárd.

  • A városvezetés a hévízi konzultációk sorozat részeként ez év folyamán a helyi rendőrőrs tagjaival folytatott megbeszélést a város közbiztonságának, közlekedési rendjének kérdéskörében, meghatározva azokat a feladatokat, melyek az őrs tagjaira és az önkormányzatra hárulnak e téren.
    A konzultáció megállapításait a mindennapi gyakorlatba is átültettük – mondta Papp Gábor polgármester. – A rendőrséggel együttmûködve előreléptünk a város közlekedési helyzetének javítása, valamint a kerékpáros szolgálat bevezetése terén.
    Komoly feladatot rótt az őrsre az ez évben jelentősen megnövekedett számú rendezvényen való jelenlét, a helyszín és a rendezvények biztonságának szavatolása. A rendőrség hozzáállása, e téren végzett munkája kiváló, sőt példa értékû volt, rendezvényeink lebonyolításához, sikeréhez nagymértékben hozzájárultak, s nagy segítséget jelentett a keszthelyi és a megyei kapitányságok pozitív hozzáállása is.

A jövőről szólva a polgármester elmondta: az önkormányzat továbbra is támogatni kívánja az őrs munkáját; a külföldiekkel való hatékony kommunikáció érdekében az önkormányzat támogatja az őrs tagjainak nyelvtanfolyamát. A megyei kapitánysággal együttmûködve 2012-ben ismételten szeretne a város német nyelvterületről rendőrt hozni Hévízre a nyári hónapokra. Közösen áttekintik a városban lévő kamera rendszer mûködését és annak hatékonyságát.