MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Soron kívüli testületi ülés
A napirendek között a testület tagjai 2011. január 30-áig meghosszabbították a város teljes területére érvényes ingyenes parkolást, jóváhagyták a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. alapítását, határoztak a közlekedésszervezést segítő pályázatok beadásáról és döntöttek a jövő évi hulladékszállítási díjakról. A Zöldfok Zrt.-vel közösen olyan a tarifarendszert dolgozott ki a város, mely jobban igazodik a lakosság igényéhez és helyzetéhez.

A Hévíz területén hulladékszállítást végző Zöldfok Zrt.-hez 2012 végéig szerződés köti a várost. A szolgáltató korábban beadott 27%-os díjemelési javaslatát két okból sem fogadta el az önkormányzat. Egyrészt a drasztikus árnövekedés miatt, másrészt azért, mert az eddigi gyakorlat szerint a szociálisan rászorulók és az egyedül élők ugyannyit fizettek, mint akik szállásadással foglalkoznak. A vállalkozóval lefolytatott tárgyalások nyomán új konstrukciót alakított ki az önkormányzat, melyet az ülésen jóváhagyott a testület. Így 2011-ben azoknál a családi házas ingatlanoknál, ahol szobakiadói tevékenység nem folyik, 110 literes edény után kell díjat fizetni, s ezzel kis mértékben csökken az ár. Akik szállásadással foglalkoznak, plusz 60 literes edény díját is térítik, ami havonta kb. 1100 Ft plusz kiadást jelent. Ugyancsak kis mértékû csökkenést tapasztalhatnak majd a társasházak lakói, ahol 60 literes edény adja a számítás alapját, míg a szálláshely üzemeltető társasházi lakóegységek esetében a 110 literes edényt ürítését kell megtéríteni. A lakóegységekben vállalkozást nem üzemeltető, szociális rászoruló lakók számára az önkormányzat továbbra is biztosítja az 50%-os kedvezményt – jelentette be Papp Gábor polgármester. A díjak tartalmazzák a gyûjtés, szállítás és az ártalmatlanítás díját is. A város tisztasága érdekében változatlanul minden hulladékot elvisz a szolgáltató. A zöldhulladék szállítás április 1-től november 30-ig tartó időszakban – kéthetente csütörtökön - évi 17 alkalommal történik.
Az önkormányzat jóváhagyta a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. január 1-ei alapítását is. A kétmillió forint törzstőkéjû társaságot a turizmusban érdeket helyi szereplők hozzák létre, többek között a gazdaságfejlesztést szolgáló pályázatok elérése érdekében. A tíz tulajdonos között a Hévízi Önkormányzat szerzi a legnagyobb – negyvenöt százalékos - részesedést.
A testület döntött arról is, hogy pályázatot ad be egy Ady utcai gyalogátkelőhely létesítésére, s ugyancsak pályázni kíván egy körforgalmú csomópont létesítésére az Ady, a Kossuth, a Lótuszvirág és Római utcák kereszteződésében.
Nem véletlen, hogy január 30-áig hosszabbították meg a képviselők a város teljes területére vonatkozó ingyenes parkolást. Várhatóan erre az időpontra készül el a közlekedési koncepció és a parkolás rendjének tervezete, ami megalapozza egy új rendelet elfogadását.

(Forrás: Hévízi TV)