MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sporthírek
Az elmúltidőszakban több változás is történt a hévízi szakosztályok életében. Erről készült összefoglalónkat az alábbiakban olvashatják.

Labdarúgás

Több helyen is megváltozott kerettel kezdte meg a felkészülést az NB III-ra az előző szezonban 5. helyezett Hévíz. A legfontosabb, hogy a kispadon Lázár Szilveszter kapott helyet mint vezető edző.

Lázár hosszú éveken át sikeresen készítette fel az U19 és U17 éves csapatokat.

Az 1990-es évek egyik legjobb keszthelyi labdarúgója volt, majd a Hévíz legsikeresebb labdarúgó csapatának a kapitánya és középhátvédje, de játszott éveken át az NB I-ben is.

Az előző évi keretből többen távoztak, így nem számolhat az új szakvezető többek között a gólgyáros Horváth Gyulával és Kovács Richárddal, akik egy évtizeden át szerepeltek a különböző korosztályos hévízi csapatokban sikerrel.

A 20-as keretben viszont ott van továbbra is a tapasztalt játékosok közül Sipos Zsolt, aki 17 évvel ezelőtt mutatkozott be a zöld-fehér színekben. Czafit Zsolt, aki rekorderként közelít a 300. hévízi bajnoki mérkőzéséhez. Búza Barnabás, aki szintén közel másfél évtizede szolgálja a klubot és képviseli a Hévíz SK elnökségében az aktív játékosokat. A kapuban várhatóan továbbra is Szabó Attila áll, aki a legendás NB II-es Keszthelyi Haladás együttesében még 1996-ban mutatkozott be.

Az idénynyitóra 2012. augusztus 18-án szombaton 17 órakor kerül sor Hévízen, a vendég a Komárom csapata lesz.

A megváltozott kerettel a célkitûzés a 6. hely megszerzése a bajnokság végére – jelezte Damina László szakosztályvezető.

 

Kézilabda

Az NB II-es csapatok közül elsőként július 31-én kezdte meg a felkészülést a Hévíz női kézilabda csapata, immár 12 esztendeje Pécsi Zsolt edző vezetésével. A szakvezető jelentős jubileumok előtt áll, ugyanis a közeljövőben 500. alkalommal ül a Hévíz kispadján. A felnőtt mérkőzéseinek száma közelít a 250-hez.

A csapat jelentős elképzelésekkel, különösen a támadó játék gyorsításának szándékával kezdte meg  a felkészülést. A csapat nevezett a magyar kupába is, ahol szeretnék elérni, hogy első osztályú együttest hozzanak a hévízi Sportcsarnokba. A felnőtt együttessel készül a 16 esztendős Holczbauer Zsófia, aki az előző bajnokságban Gliba Adrienn edzette junior csapat tagjaként az összesített magyar NB II-es bajnokság gólkirálya lett. Zsófi 20 találkozón 210 gólt szerzett. A felnőtt gólkirály Tóth Mária lett, aki egy évtizede tagja volt a világbajnoki ezüstérmes magyar junior válogatottnak. A csapatkapitány továbbra is Lancz Katalin- korábbi junior magyar válogatott -, aki 10. éve az együttes kapusa.

A csapat augusztus 25-én teremtornán mutatkozik be  Zalaszentgróton. A bajnoki menetelést szeptember végén hazai pályán kezdik immár 14. alkalommal a Nemzeti Bajnokságban.

Lancz Katalin csapatkapitány úgy nyilatkozott: kemény munkával és nagy tervekkel kezdtek, mert érmet szeretnének a bajnokság végén. Erős a mezőny, mert tapasztalt is fiatal játékosokból álló együtteseken kívül több olyan is van, aki NB I B csoportos volt korábban.

Oláh Andrea szakosztály vezető pedig elmondta: elsősorban Hévíz Önkormányzata támogatásának  köszönhetően nagy célokat tûzhetünk magunk elé. 1-2 helyen változik csapatunk, és idehaza továbbra is szeretnénk lelkes közönségünket minél jobban kiszolgálni. Az ifjúsági együttesbe várjuk tizenéves kézilabdázni szerető leányok jelentkezését a Sportcsarnokban, kedden és csütörtökön 19 órakor.

 

 

Iglódi Endre