MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szabó Lőrinc emlékére
Hévízen olyan mûvészetpártoló program vált hagyománnyá, aminek a helyi megbecsülése országosan is figyelemkeltő.

A minap immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Szabó Lőrinc Nemzeti Vers- és Prózamondó Versenyt. A névadóval olyan költő előtt tisztelegnek, aki csodát élt át Hévízen, ereklyéi között van az a füzet, amelybe a hévízi ihletésû verseit írta. A versmondó verseny helyet kapott a Helyi Értéktárban, ami méltó módon növeli az iránta való figyelmet. Az esemény a jellegét illetően országosan elsőként szerepel ilyen kiemeléssel.

      Ennek is szólt a rendezvény idei Nagy Versmondással való felvezetése, továbbá dr. Fûzfa Balázs irodalomtörténész Szabó Lőrincről tartott előadása. A verseny ünnepélyességéhez hozzájárult Huzella Péter, Dalok a Dunánál címmel adott gitáros verskoncertje. A zsûriben Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató főrendezője elnökölt, ott volt továbbá Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Szálinger Balázs, József Attila-díjas költő, a Hévíz folyóirat főszerkesztője, valamint Dóczy Péter és Dányi Krisztián színmûvész.

       Mindannyian méltatták az eseményt, szólva a verseny értékéről, tétjéről és arról a felelősségvállalásról, amit az értékközvetítés, a sugárzás jelent. Mint elhangzott: a megmérettetést vállalók cselekvő részesei a magyar kultúrának, a hungarikum címet kiérdemlő magyar versmondás gyakorlatának. A házigazda önkormányzat képviseltében Fisli István, oktatási, kulturális és sportbizottsági elnök köszöntötte a rendezvény minden szereplőjét.

A verseny győztese végül Micsinai Dominik lett, második helyen Tóth Benedek Ernő, harmadik helyen Marosvölgyi Gergely végzett.

Forrás: Horányi Árpád