MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Százhúsz kerékpárost várnak Hévízre
Hévíz lesz a célállomása, egyben a városi kerékpáros körverseny helyszíne a Dráva Tour 2014 határon átnyúló négynapos kerékpáros rendezvénynek.

A nagyszabású túra-verseny a horvát-magyar határ menti régiókat érinti, öt nagyvárosban helyszíni rendezvényekkel kiegészítve.

Az eseményről Hévízen sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.

 

  • Városunk kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítására, valamint a kerékpáros közlekedés mint aktív időtöltés és környezetkímélő megoldás népszerûsítésére – fogalmazott Papp Gábor, Hévíz város polgármestere (Fidesz-KDNP).
  • A jelenlegi városvezetés ezek érdekében több komoly beruházást is végrehajtott: átadtuk a Hévízt Alsópáhokkal összekötő kerékpárutat, rendeztük annak környezetét, kerékpáros beállókat építettünk, a Tourinform-iroda mellett kerékpár kölcsönzőt nyitottunk. A közelmúltban adhattuk át egy horvát-magyar projekt keretében a közösségi kerékpárrendszerünket, a HeBit, mely országosan is egyedülálló rendszer, lehetőséget ad arra, hogy a helyben lakók és vendégeink a létrehozott kerékpáros dokkolóknál a szintén a projekt keretében beszerzett biciklikre ülve járják be a várost, intézzék ügyeiket. Az óvodások számára a helyes közlekedés szabályainak elsajátítását segítendő, mini KRESZ-parkot alakítottunk ki.

 

 

Fontos számunkra, hogy intézményeink dolgozói is éljenek a kerékpáros közlekedés lehetőségével, ezért a Városházánál öltözőt, zuhanyozót alakítottunk a bringával érkezők számára, és tíz kerékpárt is tudunk dolgozóink rendelkezésére bocsátani, ha ezt a közlekedési eszközt választják munkába jutásukhoz. Rengeteg kerékpáros rendezvénynek adunk otthont, ügyességi versenyek, bemutatók, túrák színesítik a sportkínálatunkat.

A Dráva Tour versenyben célállomásként és kerékpáros körverseny helyszíneként szerepel Hévíz, bízunk benne, hogy a résztvevők és a vendégek biztonságos körülmények között, színvonalas rendezvényen versenyezhetnek.

 

  • Az esemény a „Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Programnak” köszönhetően valósul meg – tájékoztatott Eisenkrammer Károly, a Dráva Tour versenyigazgatója.

Mint mondta: a rendezvényen amatőr kerékpárosok vesznek részt, a 120 bringás a távok nagy részét túra sebességgel teszi meg (ez körülbelül 30 km/órás sebességet jelent), ugyanakkor minden etapban rendeznek versenyt is, egy-egy szakaszt kijelölve erre a célra. A táv leghosszabb szakasza a Kapornca-Pécs útvonal lesz a maga 182 kilométerével, amelyben egy 30 kilométeres szakaszt jelöltek ki versenyzésre.

A program kiemelt célja, hogy turisztikai szempontból is bemutassa a Dráva menti, összesen 6 érintett megyét, s ez a maga nemében egyedülálló kezdeményezés – hangsúlyozta.

 

A hévízi eseményekről Karádi Szabolcs, a TEKER egyesület elnöke szólt. Kiemelte: a túra utolsó sprintje lesz a hévízi három körös verseny, a rendezvényt számos, nagyparkoló területén zajló kerékpáros program egészíti ki, melynek keretében a részt vevő gyerekek között egy minőségi kerékpár is gazdára talál.

 

 

A rendőrség helyi, zalaszentgróti és keszthelyi munkatársakkal, összesen 27 fővel biztosítja a rendezvényt – minderről már Tamási Zsolt, a hévízi rendőrős parancsnoka szólt. Mint mondta: a versenyzők a Széchenyi utca – Kossuth Lajos utca – Ady Endre utca körben versenyeznek. Ezeket az utcákat erre az időtartamra lezárják. Ez alatt az időtartam alatt a helyi- és távolsági járatú buszokat sem engedik be a város területére, az érintett körben nem közlekedik a dottó sem.

A lezárás idején a Nagyparkoló hátsó része – Jókai utca – Nyírfa utca – Vörösmarty utca – Ady utca körben tudják elkerülni a várost a közelekedők.

 

A lezárás kizárólag a 13.00-15.00 között időszakra érvényes, ez után a forgalmat ismét megnyitják. A forgalmat rendőri irányítás mellett bonyolítják a verseny időtartama alatt, a hévízi őrs kerékpáros rendőr kollégái folyamatosan segítik a lakosság és a vendégek tájékozódását.

 

A rendezvényt a gyerekek körében is népszerûsítették, a Városháza előtti téren a szervezők ügyességi versenyre, kerékpáros bemutatókra várták őket.