MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Székelyudvarhelyen jártak
Hévíz város polgármesterének vezetésével három fős önkormányzati küldöttség is elkísérte Erdélybe az Illyés Gyula Általános Iskola kórusát. A diákok Székelyudvarhelyen, a 16. Bárdos Lajos – Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztiválon vett részt. Az utazással együtt négynapossá nőtt hétvégi program a több mint tíz éves kapcsolatépítés újabb állomása volt.

Az erdélyi magyar énekkarok mellett Magyarországról Hévíz és Baja képviseltette magát a kórusfesztiválon. - A székelyudvarhelyi társintézménnyel, amely általános iskolát, szakközépiskolát és gimnáziumot is magába foglal, tizenkét éve él egy cserekapcsolat. Diákjaik is több alkalommal vendégeskedtek Hévízen és októberben újra itt lesznek a Illyés Napokon – mondta Szarka László iskolaigazgató.
A Hévíz városát képviselő küldöttség nem csak a hagyományápoló fesztivál eseményeit kísérte figyelemmel. Vértes Árpád polgármester, Szarka László aki egyben az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke valamint Lázár László az idegenforgalmi és sportbizottságának elnöke a kapcsolatépítésre is felhasználta az alkalmat. Több órás megbeszélést folytattak Szász Jenővel, az Erdélyben mûködő Magyar Polgári Párt vezető politikusával, aki egyben Székelyudvarhely alpolgármestere. A konzultáción a közösen megvalósítható pályázatokról, a gazdasági együttmûködés lehetőségeiről és egy jövőbeni testvérvárosi kapcsolat kialakításáról is tárgyaltak.

(Forrás: Hévízi TV)