MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szélesedik az együttműködés Pfungstadt városával
Hévíz tíz éve testvérvárosi kapcsolatot ápol a németországi Pfungstadt városával. A jubileum méltó megünneplésére meghívást kapott Hévíz városa a pfungstadti Kerb fesztiválra, amely volumenében a Boldog Békeidők Hévíze rendezvényhez hasonlóan fesztivállal, felvonulással és ünnepélyes városnappal kerül megrendezésre minden évben.

Papp Gábor polgármester eleget téve a meghívásnak, egy nagyobb delegációt kért fel arra, hogy különböző területeken képviseljék városunkat a két napos németországi rendezvényen. A találkozó előkészítését Könnyid László, Hévíz város német nyelvterületre felkért nagykövete bonyolította, aki úgyszintén a delegáció tagja volt. A képviselőtestületet Fisli István, a Hivatalt dr. Márkus Mirtill aljegyző, a városgazdálkodást Laczkó Mária Gamesz intézményvezető, míg a TDM Egyesületet Berta-Tóth Manuéla képviselte. Meghívást kapott Tamási Zsolt, a Hévízi Rendőr-őrsparancsnok, Laczikó Károly a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is, a hévízi Szobakiadók Szövetsége és a hévízi női kézilabda csapat is.

 

Az önkormányzati delegációt Patrick Koch polgármester és Reinhardt Allheim, a pfungstadti képviselőtestület elnöke fogadta. A városnapi ünnepségen, pedig Heike Hofmann, tartományi képviselő asszony, a szociáldemokrata frakció elnöke köszöntötte Hévíz küldöttségét. A két testvérváros polgármestere a jövőbeni közös terveket és lehetőségetek vitatta meg, emellett Tamási Zsolt rendőr-őrsparancsnok is hasonló egyeztetéseket folytatott Oliver Hess rendőrparancsnokkal, míg Laczikó Károly katasztrófavédelmi kirendeltség vezető pedig Gerhard Bayer tûzoltóparancsnokkal tárgyalt a jövőbeni együttmûködésről.

Papp Gábor polgármester találkozott a helyi egyházak vezetőivel valamint egy, a fesztiválhoz csatlakozó családi rendezvényt is megnyitott, illetve a városban mûködő ökölvívó klub vezetőjével is találkozott egy leendőbeli együttmûködés előkészítése ügyében. A hévízi delegáció vezetői előrehaladott tárgyalásokat folytattak a helyi sörgyár vezetőivel egy csak Hévízen forgalmazandó prémium kategóriás pfungstadti sör forgalmazásáról.

A Kerb fesztivál szeptember 11-én kezdődött, az ünnepélyes felvonulással, Pfungstadt belvárosában, ahol a díszvendég, Papp Gábor polgármester mögött polgármesteri kabinet tagjai magyar népviseletben vonultak fel. A vendéglátók meglepetése volt, a felvonulás során egy hatalmas Hévíz címerrel és magyar zászlókkal körbedíszített kocsi, amelyen a „Köszönjük az elmúlt 10 évet!” felirat hirdette a testvérvárosi kapcsolat fontosságát.

A felvonulás végén Papp Gábor köszöntötte Pfungstadt lakosságát, és hivatalosan is csapra verte az első söröshordót. A fesztiválon közös Hévíz standot állított a TDM egyesület és a Szobakiadók Szövetsége, ahol a turisztikai információk mellett hévíz város borát is kínálták az érdeklődőknek. A hivatalos program a hévízi és a pfungstadti női kézilabda csapat barátságos mérkőzésével zárult.