MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szemle a Rózsakertben
Az átadási határidő csúszása miatt kötbér-igénye van az önkormányzatnak és a garanciális munkálatokat is pontosan számba kell venni, ezért helyszíni bejárást hívott össze a Rózsakertbe Papp Gábor polgármester. Az ingatlan felújítása a belvárosi rekonstrukció része volt. A tervezésnél az a szempont érvényesült, hogy az épület őrizze meg eredeti karakterét és szerkezetét, de képes legyen az új funkciók kiszolgálására.

Az önkormányzat kötbérigényét a korábban már módosított befejezési határidő további csúszása indokolja. - Az átadási határidő szeptember 10-edike volt. A kivitelező szeptember 15-ére jelentette készre az épületet, amit mi nem fogadunk el, hiszen hátravoltak olyan munkálatok, melyek nem tették lehetővé a mûszaki átadást. Erre csak szeptember 20-ától kerülhetett sor és mind a mai napig zajlik. A közremûködők, a hivatal munkatársai és a mûszaki ellenőr bevonásával folyamatosan készítjük azt a hibalistát, amely alapján a kivitelezőnek teljesítenie kell a pótlásokat – ismertette Babics Tamás a Hévízi Polgármesteri Hivatal városfejlesztési és építésügyi osztályának vezetője.
Az akadálymentesített épület funkcióit a pályázat tartalmazta, most a konkrét helyszínekkel ismerkedhettek a szemlézők. A földszinten alapvetően vállalkozási színterek jönnek létre. Itt kap helyet az étterem, a konyha, az ivókút és egy kis helyiségben a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület ajándékboltot mûködtet majd. A szemlézők kifogásolták, hogy az étterem nagyon sötét, a felső fényáteresztő üveg kevés fényt enged át, így nappal is világításra lesz szükség. Mint kiderült, az épület statikai szerkezete nem tette lehetővé, hogy ablakokat vágjanak a falba. A kifogások közt elhangzott az is, hogy az érdes járófelület szinte takaríthatatlan és több esztétikai hiányosságot is pótolni kell. A konyha helyiségei megőrizték az eredeti elrendezést, így viszont sok fejtörést okoz majd a leendő bérlőnek, hogyan tudja az előírásoknak megfelelően üzemeltetni az egységet.
Az emeleti rész elsődleges funkciója, hogy non-profit céllal, közösségi tereket biztosítson. A központi helyiség lépcsőzetes, kör alakú elrendezése azonban nehezíti a kihasználhatóságot. Az eredeti építészeti elemet követő, középső üvegfelületet egyelőre korláttal le is kellett választani, hiszen a födém járhatóságára külön engedélyt kell kérni az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A külcsíny ugyan elegáns, de elkelne néhány kreatív ötlet ahhoz, hogy az adottságok figyelembevételével milyen rendezvényekre, hogy is lehet majd használni a termet. Ezen a szinten több kisebb helyiséget is kialakítottak, az internet-böngésző szobában már a gépek is ott állnak, a többi helyiség funkcióját azonban még meg kell találni.
A szemle során a gyalogosövezet problémáit is sorra vették a jelenlévők. Füzesi Lászlóné bizottsági elnök szerint nem csoda, hogy a kiültetett fák jelentős része gombásodott és elpusztult, hiszen a vegetációs időszak kellős közepén ültették ki őket. Az újbóli telepítés viszont alkalmat adhat arra, hogy az eredeti terveknek megfelelően alakítsák át a zöldfelületeket és minden második fánál virágágy kerüljön a rács helyére. A Festetics téri tilosban parkolás gyakorlatának megszüntetésére a padok és a kőkockák átforgatásával már a helyszínen is született javaslat. Papp Gábor polgármester a fizikai akadályok felállítása mellett a rendszeres rendőri és közterület-felügyelői jelenlétet kérte. Amennyiben ezek nem lesznek elegendőek a szabályok betartatására, a testület akár a kerékbilincs visszaállításának lehetőségét is mérlegeli majd.

(Forrás: Hévízi TV)