MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szeptemberi döntések - Hévíz
A képviselő-testület soros ülésén döntött a hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Sugár utcai telephelyre történő összevonása megvalósíthatósági megvizsgálásáról és az egregyi óvoda épülete, illetve területe hasznosíthatóságnak megvizsgálásáról. E feladatokhoz kapcsolódóan építészeti tervpályázatot ír ki a város.

A kérdés az egregyi óvoda mûszaki vizsgálatának eredménye, valamint a szakértői vélemények megismerése után került a képviselő-testület elé.
Az egregyi óvoda mûszaki vizsgálata során ugyanis kiderült, hogy az óvoda még a jelenleg felújított állapotában sem tudja biztosítani az óvodás gyermekek számára azt az ideális környezetet, amely megfelel a mai kor igényeinek. Az épület dohos, vizesedik, jelenleg egy csoportszoba aládúcolt, ezért annak felújítása nem gazdaságos és szakmailag sem indokolt. S bár egy, a 2009-es évben aláírt pályázati támogatási szerződés köti a fenntartót további használatra, de a szerződés egy pontja kimondja: elidegenítésről lehet szó abban az esetben, ha azt mûszaki vagy szakmai okok teszik szükségessé és az abból származó ellenértéket az önkormányzat a támogatási szerződésben meghatározott feladatokra fordítja.
Az óvodákkal kapcsolatos szakértői vélemény pedig egyértelmûen az óvodák összevonása mellett foglal állást, többek között, mert így a személyi és tárgyi feltételek még ideálisabban szolgálják a pedagógiai elvek érvényesítését, hatékonyabban érvényesül a szakmai irányítás, s a tagintézmények (óvoda- bölcsőde) egy épülettömbben való elhelyezésével megkönnyítik a bölcsőde-óvoda  átmenetet és javulhat a bölcsődei kihasználtság is. A szakértői vélemény szerint az összevonás – a jelenlegi csoportok megtartásával – nem jár dolgozói létszámleépítéssel.
A kérdés vitája során Gelencsér János képviselő jelezte: nem szabad érzelmi okokból dönteni, hanem csak és kizárólag a gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani. Márpedig az egyetlen gyermeknek, sőt szülőnek sem érdeke, hogy az egészségre ártalmas környezetben töltsék a kicsik mindennapjaikat.
Fisli István képviselő jelezte az ügyben tapasztalható felvetéseket és kérdéseket, és kérte a minden szempontból megfelelő szakmai előkészítést.
Papp Gábor polgármester azt kérte: alaptalan pletykáknak ne üljön fel senki, jelenleg még csupán a tervezgetés fázisában tartanak, éppen a megfelelő döntések meghozatalának érdekében.   
Döntés született arról is, hogy a testület 2 gimnáziumi osztály indítását támogatja a 2012/2013. tanévben a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskolában.  Jogszabályi változások miatt módosították az önkormányzat Bursa-ösztöndíj rendeletét.
Nem fogadta el a testület a Zala Megyei Kormányhivatal Főigazgatójának a hévízi közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet előkertekre vonatkozó szabályozásával kapcsolatban tett törvényességi észrevételét, a döntésről a polgármester értesíti a kormányhivatal főigazgatóját.
Tájékoztatót hallgattak meg a képviselők a nyár óta mûködő Széchenyi Programirodáról, mely a pályázatok generálásával és benyújtásával kapcsolatban kíván segítséget nyújtani az önkormányzatoknak.
A Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. kezelésébe adta a testület a Széchenyi utcai északi Véderdő területét, s tájékoztatót hallgattak meg a Hévízi Színpad mûködéséről.
 Zárt ülésen született döntés arról, hogy a testület egy tanévre megbízza Simonné Gál Gyöngyit az Illyés-iskola igazgatói feladatainak ellátásával, s a Teréz Anya Idősek Otthonának vezetésével a jelenlegi helyettest, Benák Krisztiánt, valamint helyettes vezetőnek Lukácsné Horváth Juliannát a kiírandó vezetői pályázat elbírálásáig bízza meg.