MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szeptemberi döntések – ülésezett a testület
Idén is csatlakozni kíván a hátrányos szociális helyzetû felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi pályázati fordulójához az önkormányzat.

A kapcsolódó határozatot szeptember végi soros ülésén fogalmazta meg a testület. A Bursa-pályázat részletes kiírása hamarosan megjelenik, a fiatalok az ösztöndíjra november 8-ig jelentkezhetnek.

Pályázatot nyújt be város a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatására. A képviselő-testület a pályázati adatlapon 50 m3 kemény lombos fafajta támogatási igény feltüntetését hagyta jóvá, s 63 500 forint pályázati önrészt biztosított e célra.

A kedvező tapasztalatok után jövő évre vonatkozóan is írnak ki pályázatot a turisztikai területen mûködő egyesületek számára. A szálláshelyek minőségfejlesztésére 2017-ben 16 millió forintot fordít az önkormányzat.

Papp Gábor polgármester kiemelte: a magánszállás-kiadók felé nyújtott támogatást a KSH legfrissebb statisztikai adatai alapján is indokoltnak látja, hiszen annak legfrissebb eredményei alapján megállapítható, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken 14,3% vendégéjszaka növekedést ért el a város a 2015. évi 1-7 hónapjához viszonyítva. Ez a 2014. évi 569.371 éjhez képest is 11.526 éjjel több. A rendelkezésre álló idegenforgalmi-adó köteles vendégéjszakák számának növekedése is megközelítően 6 %-ot mutat, s az egyéb szálláshely-szolgáltatók befizetéseinek aránya a teljes idegenforgalmi adóbevételen belül 2016. július hónapban 18 % volt.

E témához kapcsolódóan felülvizsgálták a jövő évi idegenforgalmi adó mértékét is. A testület úgy döntött, nem kívánja emelni ezt az adótételt 2017-ben.

Tartalékkerete terhére 27,5 millió forintos többlettámogatást biztosított a testület

a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. részére az elfogadott üzleti terve megvalósítására.

Rendelkezésre álló forrás hiányában vis maior támogatásból szeretné megoldani a sportcsarnok parkettájának cseréjét az önkormányzat, a támogatás ismeretében döntenek majd a felújítás időpontjáról.

A testület elrendelte az Ady utca nyugati végén a szennyvízcsatorna rendszer engedélyezési terveinek elkészítését és a tervek engedélyeztetését, a költségekre bruttó 850 ezer forintot biztosítanak az általános tartalék terhére.

Több, pályázattal kapcsolatos döntés is született az ülésen. A „Zöld város kialakítása”, a Hévíz termelői piac infrastruktúra fejlesztése, valamint a Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése címû projektek esetében az előkészítésekkel kapcsolatban jóváhagyták a szükséges kivitelezési dokumentáció elkészíttetését.

Döntést hoztak arról, hogy a gyepmesteri tevékenység közös ellátására vonatkozó együttmûködési megállapodást a megállapodásban foglalt szabályok szerint rendes felmondással megszünteti az önkormányzat  2016. december 31-ével.

Mindezeken túl az ülésen elfogadták a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. ez évi első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót, a Hévíz-Balaton Airport FB beszámolóját, megismerte a testület a Helyi Építési Szabályzat véleményezési anyagát, valamint meghatározták a parkolási iroda munkavállalóira vonatkozó szabályokat, egyéb juttatásokat.