MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szeptembertől működik a bölcsőde
Július 20-án elkezdődött a bölcsőde épületének mûszaki átadás-átvételi folyamata a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési és építésügyi osztálya és a kivitelező képviselőinek részvételével.

A Hévízen élő kisgyermekes családok és az önkormányzat régi vágya teljesül a bölcsőde megépítésével. A munkálatokhoz elindításához az önkormányzat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megnyíló pályázati lehetőséget használta ki: a város a Nyugat-dunántúli régióban a NYDOP-5.1.1/B-09-2009-0006 azonosító számon nyújtott be pályázatot és nyert el támogatást „Bölcsődei intézmény létesítése és gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése a Hévízi Kistérségben” címmel. A közremûködő szervezet a VÁTI Nonprofit Kft.

A bölcsődével párhuzamosan valósult meg a Hévíz, Sugár úti óvoda átalakítása és bővítése is, ez azonban nem a pályázat keretében, hanem teljes egészében az önkormányzat finanszírozásával. A bölcsőde és az óvoda tervei egyszerre, egy időben készültek, az engedélyezés is párhuzamos volt.

A bölcsőde építésére 80.000.000 forint pályázati támogatást nyert el a város, melyhez 25 millió forint önerővel járult hozzá.

Az intézmény létrehozásán túl az önkormányzat magasabb számú munkaerő foglalkoztatást is vállalt, az alapellátáson túl családi nevelést támogató szolgáltatásokat (játszócsoportok szervezését), segítő szakemberek alkalmazását (fejlesztő pedagógus), valamint a szülők munkaidejéhez igazodó hosszabb, rugalmasabb nyitva tartási idő megvalósítását valósítják meg.

A projekt befejezésének tervezett napja a szerződés szerint 2011. november 30., ám a támogatási szerződésben vállalt határidőhöz képest lényegesen korábban sikerül megvalósítani a projektet.

Az önkormányzat augusztus folyamán már a mûködési engedélyek birtokában szeretne lenni, hiszen szeptemberre tervezik az intézmény átadását. Ehhez egy jelentős lépés a mûszaki átadás-átvétel folyamata.

Az építés mellett bölcsődei eszközök beszerzésére (mûszaki cikkek, játékok, bútorok) is lehetőség nyílik, ezek augusztusra szintén megérkeznek az új intézménybe.